Kettévágatta egy család a szomszéd telkén álló fenyőt, mert zavarta őket, hogy az ágakon megtelepedő madarak telepotyogtatják a kocsifelhajtójukat.

Zavarta, hogy a kocsifehjatóra ürítenek a madarak, ezért szabályosan ketté vágatott egy a szomszéd telkén álló fát egy család az angliai Waterthorpe-ban - írja a Daily Star.

Bharat Mistry, akinek a telkén áll a 16 méteres fenyő, azt mondta, hogy korábban több lehetőséget is felajánlottak a szomszédaiknak a helyzet rendezésére. Ezek között volt például, hogy egy hálót raknának a növényre, ami megakadályozná, hogy a madarak rászálljanak.

A szomszéd házaspár azonban ezeket nem fogadta el, így Mistry és családja múlt héten arra lett figyelmes, hogy a fájukat szabályosan kettévágták, lenyírva a szomszédjuk telke fölé érő ágakat.

A férfi azt mondta a lapnak, hogy 25 éve állt a fa a kertjükben, a növény jól érezte itt magát, és a szomszédaikkal közösen döntöttek arról is, hogy a lombját gömb alakúra nyírják. Az utóbbi időben azonban megjelentek a madarak, és hiába könyörögtek a szomszédnak, az inkább a drasztikus megoldás mellett döntött. Azóta Mistry elmondása szerint nem is beszélnek egymással.

A félbevágott fáról készítettek képek körbejárták az internetet, a megcsonkított növény pedig a környék egyfajta látványosságává vált.