Élelmet és frissítőt is gyűjtött adományként egy 17 éves fiú a floridai házomlás helyszínén túlélők után kutató mentőcsapatoknak. Steven Ferreiro két éve hozta létre a segélyszervezetét, amellyel rendszeresen szervez élelmiszer-gyűjtéseket, és már küldött segélycsomagot a Bahamákra is.

Egy 17 éves fiú küld rendszeresen virágokat a floridai házomlás halálos áldozatainak rögtönzött emlékfalához - írja Miami Herrald.

A cikk szerint Steven Ferreiro életében a jótékonykodás nem újkeletű: a fiú 2019-ben hívta életre Helping Others and Giving Hope (HOAGH) nevű segélyszervezetét. A HOAGH azóta többször szervezet élelmiszer-gyűjtést rászorulóknak, segélycsomagot küldött a Dorian hurrikán után a Bahamákra, 2017-ben pedig az édesapjával élelmet, ívóvizet és más felszereléseket szállítottak a Florida Keys-be, az Irma hurrikán pusztítása után. A cikk szerint Ferreiro sikere abban rejlik, hogy képes együttműködésre ösztönözni a nagyvállalatokat. 

Frissítőt, ételt és virágokat is küldtek

Miután Steven hallott a Champlain Towers egyik épületének összeomlásáról, elmondása szerint folyamatosan figyelte a katasztrófával kapcsolatos híradásokat és érezte, hogy segítenie kell.

A fiatal akcióba is lendült, és felhívott több vállalatot, hogy adakozzanak a mentésben résztvevő tűzoltóknak. Munkájának köszönhetően az egyik üdítőgyártó tíz raklapnyi frissítőt küldött, egy helyi pékség, illetve egy étteremlánc pedig rendszeresen szállít ételt a mentésen dolgozó csapatoknak.

Rögtönzött emlékfal a katasztrófa helyszínénélForrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

Steven emellett az áldozatok hozzátartozóinak is szeretet volna vígaszt nyújtani, ezért felvette a kapcsolatot egy helyi virágárussal, aki azóta 25 doboz virágot küldött az áldozatok emlékfalához..