Egy 17 éves fiú gyűjt adományokat a floridai házomlás helyszínén dolgozó mentőcsapatoknak

Champlain Tower házomlás Florida emlékfal
SURFSIDE, FLORIDA, USA - JULY 01: Flowers and pictures of some of the missing from the partially collapsed 12-story Champlain Towers South condo building are hung at the makeshift memorial for the victims of the building collapse in Surfside, Florida, north of Miami Beach on July 01, 2021. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élelmet és frissítőt is gyűjtött adományként egy 17 éves fiú a floridai házomlás helyszínén túlélők után kutató mentőcsapatoknak. Steven Ferreiro két éve hozta létre a segélyszervezetét, amellyel rendszeresen szervez élelmiszer-gyűjtéseket, és már küldött segélycsomagot a Bahamákra is.
Vágólapra másolva!

Egy 17 éves fiú küld rendszeresen virágokat a floridai házomlás halálos áldozatainak rögtönzött emlékfalához - írja Miami Herrald.

A cikk szerint

Steven Ferreiro életében a jótékonykodás nem újkeletű:

a fiú 2019-ben hívta életre Helping Others and Giving Hope (HOAGH) nevű segélyszervezetét. A HOAGH azóta többször szervezet élelmiszer-gyűjtést rászorulóknak, segélycsomagot küldött a Dorian hurrikán után a Bahamákra, 2017-ben pedig az édesapjával élelmet, ívóvizet és más felszereléseket szállítottak a Florida Keys-be, az Irma hurrikán pusztítása után. A cikk szerint Ferreiro sikere abban rejlik, hogy képes együttműködésre ösztönözni a nagyvállalatokat.

Frissítőt, ételt és virágokat is küldtek

Miután Steven hallott a Champlain Towers egyik épületének összeomlásáról, elmondása szerint folyamatosan figyelte a katasztrófával kapcsolatos híradásokat és érezte, hogy segítenie kell.

A fiatal akcióba is lendült, és felhívott több vállalatot, hogy adakozzanak a mentésben résztvevő tűzoltóknak. Munkájának köszönhetően

az egyik üdítőgyártó tíz raklapnyi frissítőt küldött, egy helyi pékség, illetve egy étteremlánc pedig rendszeresen szállít ételt a mentésen dolgozó csapatoknak.

Rögtönzött emlékfal a katasztrófa helyszínénél Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

Steven emellett az áldozatok hozzátartozóinak is szeretet volna vígaszt nyújtani, ezért felvette a kapcsolatot egy helyi virágárussal, aki azóta

25 doboz virágot küldött az áldozatok emlékfalához.

.