Súlyosan beteg, elhanyagolt kutyákat árult az interneten egy 13 tagú kutyacsempész bűnszervezet

Vágólapra másolva!
Összesen 18 év börtönre ítélték egy Írországban kutyacsempész bűnszervezet tagjait, akik a Pets4Homes nevű internetes oldalon árulták az állatokat, amelyeket olyan rossz körülmények között tartottak, hogy mire az új tulajdonoshoz kerültek volna, elpusztultak.
Vágólapra másolva!

A csempészbanda

több, mint 300 ezer fontot keresett egy jól kidolgozott csalási tervvel, mellyel gyanútlan, kutyákra vágyó embereket vertek át. A bűnszervezet 13 tagját tegnap ítélték el.

"Ebben az undorító, törvénytelen üzletben maguk mindannyian részt vettek, és visszaéltek a brit polgázok kedvességével"

- mondta Francis Sheridan ügyész.

Forrás: HNP Newdesk/Hyde News & Pictures Ltd

Korábban Hazel Stevens ügyész elárulta, hogy a kiskutyák új tulajdonosai rémülten tapasztalták, hogy

a frissen vásárolt állatok már akkor nagyon betegek voltak, amikor átvették, és hazavitték őket, néhányan pedig el is pusztultak a többféle súlyos kór miatt, melyekben szenvedtek.

A szervezet tagjai

álneveken tettek közzé hirdetéseket, majd gyanútlan családokat ösztönöztek a csempészett kölykök megvásárlására.

"Sokan vásárolnak kutyát, rengeteg időt, pénzt, és érzelmet fektetnek bele a kisállatok nevelésébe. De képzeljék el azt a borzalmas élményt, amikor az ember már eltervezi, mi legyen a neve, és hogyan fogják köszönteni az új családtagot, az váratlanul megbetegszik, és meghal"

- mondta az ügyész.

Forrás: HNP Newdesk/Hyde News & Pictures Ltd

A helyi állatvédelmi szervezetek, és a kormány is erőteljesen küzd az állatkínzásnak azon formája ellen, amikor csupán árucikként tekintenek rájuk, figyelmen kívül hagyva az állatok egészségi állapotát, gondozottságát.

Ám sajnos ennek ellenére még mindig előfordulnak ilyen esetek.

Az egyik áldozat, Kimberly Duffy elmondta, az egész családját megviselte az átverés, ami csak a kiskutyájuk, Barnaby megvásárlása után vált számukra világossá:

"Amikor először láttam Barnaby-t, épp egy másik kuyta bántalmazta. nagyon megsajnáltam, és eldöntöttem, hogy hazaviszem. Elhatároztam azt is, hogy meglepem vele a páromat ebédszünetben, és videóra veszem a reakcióját. Ahogyan vártam, rendkívül meglepett és boldog volt, Barnaby egy korai karácsonyi ajándék volt mindannyiunknak. Amikor a gyerekek este hazaértek, ők is nagyon lelkesen fogadták, és mindnyájan azonnal megszerettük".

Ám az álmuk hamarosan rémálommá vált, Barnaby ugyanis hirtelen megbetegedett,

és miután állatorvoshoz vitték, Duffy és párja egész éjjel ébren maradt, hogy etessék és gyógyszerezzék.

"A párommal hajnalig fönt voltunk, hogy óránként adjunk neki ételt, folyadékot, és gyógyszereket, ahogy az orvos előírta. 4:30-kor úgy döntöttünk, hogy még egy adagot adunk neki, aztán hagyjuk pihenni. Mivel nagyon kimerültek voltunk, elaludtunk. 2019 október 24-én, csütörtökön reggel negyed 8-kor arra ébredtünk, hogy a 11 éves fiunk hangosan zokogott, miután a szobánkban találta Barnaby-t, aki máőr nem lélegzett"

- idézte fel Duffy.

- tette hozzá.

Ráadásul Barnaby megvásárlása és az állatorvosnál tett látogatás a családnak több, mint 1300 fontjába került.

- mondta Dufy.

- mondta a család hatéves kisfia, aki szintén megviselt a kutyájuk gyászolása.

- mondta a bíró a tegnapi tárgyalás végén, majd figyelmeztette az összes vevőt hogy

legyenek elővigyázatosak, mielőtt a Pets4Homes nevű oldalról vesznek maguknak kutyát, mert már többször is futottak bele csalókba azon az internetes oldalon.

Forrás: HNP Newdesk/Hyde News & Pictures Ltd

A tárgyaláson a vádlottak többsége beismerte, hogy tisztességtelen módszerekkel élt az anyagi haszon megszerzésének érdekében, míg az állatok jólétéről egyáltalán nem gondoskodtak.

A bíró ezért

mindannyiukra több évnyi börtönbüntetést szabott ki, összesen együttvéve 18 évet kaptak. Emellett 150 óra ingyenes közmunkára ítélték őket, és meg kell téríteniük a csalásokkal okozott kárt,

illetve a bűnügyi költségek is őket terhelik - írja a DailyMail.