Már egymilliárd embert beoltottak Kínában

virus vaccines Horizontal VACCINATION
(FILES) This file photo taken on July 5, 2021 shows a man receiving the China National Biotec Group (CNBG) Covid-19 coronavirus vaccine in Nantong, in China's eastern Jiangsu province. - China has fully vaccinated over 1 billion people -- 70 per cent of its 1.4 billion population -- a health official said on September 16, 2021. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
Meghaladta az egymilliárdot azoknak a száma Kínában, akik megkapták a Covid 19-cel szembeni teljes védettséghez előírt védőoltások szükséges mennyiségű dózisát - adta hírül internetes kiadásában pénteken a China Daily című kínai lap.
Vágólapra másolva!

A lap a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtöki közlésére hivatkozva azt írta, hogy Kínában a teljes körűen beoltottak közül több mint 95 millióan a 12 és 17 év közötti korosztályba tartoznak, további mintegy 200 millió beoltott pedig hatvan év fölötti.

Az országban eddig több mint 2,16 milliárd adag, koronavírus elleni vakcinát adtak be a lakosság körében.

Az egészségügyi hatóság egyik tisztségviselője szerint ezzel az 1,4 milliárd lakosú Kína világszerte első helyen áll a beadott védőoltások, valamint a beoltott emberek számát tekintve, és vezet a teljes népességre vetített oltási arány tekintetében is.

Oltás Kínában Forrás: AFP/Str

A China Daily mindazonáltal a kínai járványügyi központ egyik vezető szakértőjét idézve rámutatott: a kelet-kínai Fucsien tartomány egyes városaiban jelenleg terjedő delta vírusvariáns fokozott fertőzőképessége,

A szakértő mindenkit arra biztatott, hogy mielőbb vegye fel a védőoltást, továbbá szorgalmazta az oltási kampány kiterjesztését a 12 éven aluli korosztályra.