Megemlékezést tartottak a lelőtt operatőr emlékére

BALDWIN, Alec Santa Fe, 2021. október 22.
Alec Baldwin amerikai színész telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A wes
Santa Fe, 2021. október 22. Alec Baldwin amerikai színész telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt. MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber
Vágólapra másolva!
Sok ember vett részt több új-mexikói városban tartott megemlékezéseken, amiket a csütörtökön lelőtt operatőr, Halyna Hutchins emlékére tartottak. Többen gyertyát is vittek, mások táblákat vittek magukkal, amin azt követelték, hogy ne lehessen éles fegyvereket használni a forgatásokon. A Daily Mail információi szerint az egyik megemlékezésen Alec Baldwin is részt vett a lelőtt operatőr férjével és gyerekével együtt.
Vágólapra másolva!

A 42 éves Halyna Hutchinst Alec Baldwin lőtte le a Rust című film forgatása közben, miután egy olyan kellékfegyverrel lövöldözött, ami véletlenül éles lőszerrel lett megtöltve. A nő emlékére több, a forgatáshoz közeli városban is megemlékezést tartottak.

Santa Fében a nő gyászoló férje és 9 éves fiuk is ott volt. A szűk körű virrasztáson ott volt Alec Baldwin is

– írja a Daily Mail.

A helyi lapok úgy tudják, hogy a tragikus véletlen után a színész azonnal felvette a kapcsolatot a nő családjával, és mindenben támogatja őket.

Szervezett egy megemlékezést az Operatőrök Nemzetközi Céhe is, ez egy nyilvános esemény volt.

Sokan gyertyával a kezükben mentek el, mások az éles fegyverek használatát betiltató táblákat vittek magukkal.

El akarják érni, hogy több ilyen tragédia ne történhessen a forgatásokon.