Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés párt vezetője kedden Orbán Viktor miniszterelnökhöz látogatott Budapestre. Interjút adott a Magyar Nemzetnek, ahol elmondta, hogy meglátása szerint a nemzetállamok állnak nyerésre a globalista erőkkel vívott csatában, hiszen szerinte soha egyetlen nép sem fogja elfogadni azt, hogy elveszítse az önrendelkezési jogát. A politikus véleménye szerint a cél mindenekelőtt az, hogy az európai patrióta vezetők összefogjanak - írta a Magyar Nemzet.

Marine Le Pen véleménye szerint az Európai Bizottság egyre agresszívebb magatartást képvisel, fenyegető és zsaroló hangokat üt meg, amelyek elfogadhatatlanok egy szuverenista nemzet számára. 

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnökeForrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Elmondta, hogy reméli, hogy a nyáron aláírt megállapodás révén a  Fidesz, a Nemzeti Tömörülés és további jobboldali pártok között tovább fog erősödni az együttműködés. Le Pen megjegyezte, hogy fontos látni, hogy ez a kooperáció azoknak a szuverenista, nemzeti erőknek az összefogása, amelyek közös csoportként együtt tudnak reagálni a fent említett magatartásra. Lehet ebből akár egy párt is, de a cél mindenekelőtt az, hogy a patrióta vezetőkkel összefogjunk. Ez az összefogás egy igazi forradalom lenne az Európai Parlamentben.

Marine Le Pen elmondta, hogy az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepcióját képviselő politikai oldal győzelemre áll a globalista erők mélyebb uniós integrációt szorgalmazó koncepciójával szemben. A nemzetek, nemzetállamok győzelemre állnak azért, mert sokan vannak, és mert a szabadság ideológiája mentén születtek meg

-hangsúlyozta.

Azért - tette hozzá -, mert soha egyetlen nép sem fogadja el, hogy elveszítse az önrendelkezési jogát. Soha nem fogadják el az európai állampolgárságot, az olyan politikát, amely árt nekik – például a biztonság kérdésében – vagy amely megakadályozza a gyarapodásukat. A politikus hangot adott az interjúban abbéli meggyőződésének, hogy ahogy minden birodalom, az európai birodalom is veszíteni fog ebben a csatában.

Le Pen úgy gondolja, hogy Magyarországot elsősorban az ország migrációs politikája miatt támadják. Úgy véli, hogy ezeket a bírálatokat abból a megfontolásból fogalmazták meg, hogy megpróbálják meggyengíteni a magyar kormányt.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j2) fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét (b2) a Karmelita kolostorban, 2021. október 26-án. Jobbra Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz külügyekért felelős alelnökeForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország többször elvesztette a szabadságát, elfoglalták, megalázták -hangsúlyozta.

Ezek a történelmi tapasztalatok nagy adag bátorságot adtak az országnak, hogy kiálljon saját érdekei mellett. Franciaországból nézve Magyarország és Lengyelország is kiáll a szabadságáért. Lengyelország is a bírálatok kereszttüzébe került, miután a lengyel alkotmánybíróság bizonyos kérdésekben elsődlegesnek nevezte a lengyel jogot az uniós joggal szemben - tette hozzá a Nemzeti Tömörülés politikusa.

A bírálatokról a politikus a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az EU egyre jobban megmutatja igazi arcát, amit az emberek előtt nem tud eltitkolni: a totális irányítás a célja. Ez nem az a jóindulatú struktúra, amit el akart hitetni magáról az elmúlt években. Most érkezett el az idő, hogy a szuverenista álláspontot képviselő nemzetek útjai találkozhatnak, és egy olyan egységet tudnak teremteni, ami megfékezheti a nemzetek feletti ideológia elterjedését.

A teljes interjú a Magyar Nemzet oldalán olvasható el.