Hamisan vádolták meg lopással, kétmillió dolláros kártérítést ítéltek egy nőnek

Bitcoin ATM, automata, Walmart bitcoin, illusztráció
HALLANDALE BEACH, FLORIDA - MAY 18: People wearing protective masks walk from a Walmart store on May 18, 2021 in Hallandale Beach, Florida. Walmart announced that customers who are fully vaccinated against Covid-19 will not need to wear a mask in its stores, unless one is required by state or local laws. The announcement came after the Centers for Disease Control and Prevention said that fully vaccinated people do not need to wear a mask or stay 6 feet apart from others in most cases, whether indoors or outdoors. Joe Raedle/Getty Images/AFP (Photo by JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Hamisan vádolt a Walmart bolti lopással egy alabamai nőt, akinek a bíróság most több mint kétmillió dolláros kártérítést ítélt meg.
Vágólapra másolva!

2,1 millió dolláros (675 millió forintos) kártérítési díjat ítélt meg a bíróság egy alabamai nőnek, akit a Walmart lopással vádolt - írja az ABC News. A cikk szerint Lesleigh Nurse-t még 2016 novemberében állították meg a biztonságiak, miközben kifelé tartott az egyik áruházból.

A nő hiába mondta, hogy ő már kifizette a megvásárolt termékeket, nem hittek neki és bolti lopás miatt feljelentették.

Hamisan vádolták meg lopással a nőt (illusztráció)

A bíróság egy évvel később elutasította a keresetet, Nurse azonban ezután leveleket kapott egy floridai ügyvédi irodától, amelyben 200 dollárt követeltek tőle. Ez az összeg a nő szerint jóval meghaladta a Walmartban akkor vásárolt termékek összértékét.

Mint kiderült,

nem Nurse volt az egyetlen, aki hasonló leveleket kapott.

A bíróság hétfői ítéletében kimondta, hogy a cég tiszteségtelen gyakorlatot folytatotott azzal, hogy ártatlanul vádolt meg lopással alabamai polgárokat, majd ezután megpróbált kártérítést fizettetni velük. A beszámolók szerint a tárgyaláson az is kiderült, hogy ezt a módszert a cég rendszeresen alkalmazza azokban a tagállamokban, ahol erre a törvények lehetőséget adnak, és két év alatt több száz millió dollárt kerestek így.