Kínzással és Allah nevében lefejezéssel fenyegetik Éric Zemmour egyik támogatóját

Vágólapra másolva!
Éric Zemmour jobboldali, bevándorlásellenes francia elnökjelölt, világhírű esszéista első nagygyűlését többen is megzavarták, köztük a Soros Györgyhöz köthető SOS Racisme nevű szervezet aktivistái. Zemmour egyik színes bőrű támogatóját mindeközben halálosan megfenyegették, egy szocialista politikus azt írta az egyik közösségi oldalon, hogy meg kellene kínozni – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, december 5-én, vasárnap tartotta újonnan alakult pártja, a Reconquête (Visszahódítás) első nagygyűlését a jobboldali francia elnökjelölt, Éric Zemmour a Párizs melletti Seine-Saint-Denis megyében lévő Villepinte nevű településen, ám az eseményt szélsőbaloldali, erőszakos tüntetők zavarták meg.

Később kiderült, hogy

az egyik provokáló társaság a Soros György milliárdos spekulánshoz köthető SOS Racisme nevű szervezet aktivistáiból állt,

akik először „non au racisme", azaz nem a rasszizmusra jelszavakat kiabáltak a békés nagygyűlésen, amelynek természetesen semmi köze nem volt a rasszizmushoz. Zemmourt több, színes bőrű, a francia társadalomba beilleszkedett, törvénytisztelő ember támogatja, a gyűlésen pedig Zemmour - szellemesen - azt mondta: én rasszista? A kis berber zsidó, aki a tenger túloldaláról érkezett?

Az SOS Racisme a Twitteren azt írta a történtekkel kapcsolatban, hogy aktivistái azért mentek a gyűlésre, hogy békésen tiltakozzanak a rasszizmus ellen. Ami, mint tudjuk, nem Zemmour körében keresendő.

A Soros György által támogatott szervezet arról azonban „elfelejtett" beszámolni, hogy Éric Zemmour támogatói között van színes bőrű ember is, nevezetesen David Tanguy, aki a pódiumon közvetlenül az elnökjelölt mögött foglalt helyet. Tanguy közzétett egy fényképet a Twitteren és azt írta mellé, hogy

ő a fekete férfi Zemmour mögött és büszke rá, hogy részese lehet a nagyszabású és remek hangulatú eseménynek.

Hozzátette, hogy akiket zavar a jelenléte, nyugodtan elmehet, Franciaország jól meglesz nélkülük is.

A színes bőrű férfi a Zemmourt támogató, Génération Z elnevezésű ifjúsági mozgalom calvadosi munkatársa, egyetemista, akinek a gyűlésen való részvételére többen is felfigyeltek, olyannyira, hogy

megfenyegették, több mint 3000 üzenetet kapott, olyan is volt, aki Allah nevében lefejezéssel fenyegette meg,

erről a Touche pas á mon poste! (TPMP) című műsorban beszélt, ahol arról is beszámolt, hogy feljelentést tett a fenyegetések miatt.

Még egy politikus, a szocialista párt tagja, Pierre Kanuty is megfenyegette Tanguy-t, a baloldali politikus egy üzenetben azt írta, hogy

meg kellene hívni vacsorára Tanguy-t, majd jól megkínozni,

mikor kiderült, hogy az egyik kommentelővel ugyanarra az egyetemre járnak. Tanguy a Twitteren bejelentette, hogy Kanuty ellen is feljelentést tesz.