Itt tart jelenleg az orosz-ukrán háború - Mariupol orosz kézre kerülhet hamarosan

Ukrajna, Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, rakéta, tüzérség, harc
8163209 11.04.2022 Servicemen of militia of Donetsk People's Republic fire BM-21 Grad multiple rocket launcher systems, as Russia's military operation in Ukraine continues, in the settlement of Novotroitske, Donetsk People's Republic. Ilya Pitalev / Sputnik (Photo by Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A harcok most már a kelet-ukrajnai térségbe összpontosulnak, főként a Donyec-medencére. A Kijevtől elvont csapatokat még nem küldték vissza Ukrajnába, de ha erre sor kerül akkor minden eddiginél nagyobb offenzívára lehet számítani a keleti fronton. A hírek szerint rengeteg ukrán katona adja meg magát Mariupol városánál, de a város nem került még teljesen orosz kézre.
Vágólapra másolva!

Az Institute for the Study of War szerint orosz hadsereg folytatja a támadó hadműveleteket a Donyec-medencében. Az orosz hadsereg nem pusztán újjáépítési fázisban van, hanem aktív bevetéseket végeznek.

Az ukrajnai frontok jelenlegi állása. Forrás: Institute for the Study of War

Híradásokból kiderült, hogy rengeteg ukrán katona adja meg magát Mariupolban de a város még nem esett el teljesen

Az alábbi interkatív térképen követhető a mariupoli front alakulása az elmúlt négy hétben. Mint látható jelentős területek kerültek orosz ellenőrzés alá. A piros az oroszokat jelöli, míg a sárga az ukránokat.

Az orosz hadsereg folytatja a Kijev elleni támadásban megsérült erők újjáépítésére irányuló erőfeszítéseket Belgorod és Voronyezs térségében, de ezeket az erőket még nem küldte vissza Ukrajnába a harcok folytatására.