Németország, te rohadt sz.r, így vonult fel egy vezető német politikusnő

Christine Lambrecht, Claudia Roth, Ricarda Lang, Franziska Giffey, Annalena Baerbock, montázs
Vágólapra másolva!
Angela Merkel idején, különösen 2015-ig, a kancellár első éveinek megkérdőjelezhetetlen teljesítménye miatt, a német női politikusoknak kiemelten nagy tekintélyük volt. Ezt rombolják le az új baloldali kormány női politikusai. Az Origo összegyűjtötte a berlini baloldali kormánykoalíció pártjainak a leginkább botrányos múltú (és jelenű) női tagjait. A két nagyobbik kormányzó erő, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és a Zöldek (Dei Grünen) politikusnőiről van szó. Van köztük adócsaló, közpénzből helikopterező, több plagizátor, de akad olyan is, aki a kommunista NDK lobogója alatt tüntetett Németország újraegyesítése ellen. Közös bennük, hogy egy kivételével senki sem vállalta a felelősséget tettéért, tehát nem mondott le, aki pedig társadalmi nyomásra ezt mégis megtette, néhány hónap múlva más pozícióban visszatért a politikába. Többségükben inkompetens baloldali politikusokról van szó, akik mások adójából élnek, és eddigi pályafutásuk során enyhén szólva nem alkottak semmi maradandót. Természetesen botrányok veszik körül a német férfipolitikusokat is – elég csak a szociáldemokrata kancellár, Olaf Scholz zavaros pénzügyeire gondolni.
Vágólapra másolva!

Christine Lambrecht

A szociáldemokrata (SPD) Christine Lambrecht, a 2021 decemberében hivatalba lépett párttársa, Olaf Scholz vezette német szövetségi kormány védelmi minisztere.

A Neokohn egyik, német belpolitikában jártasnak számító szerzője, Krisztina Koenen szerint Lambrecht asszony tulajdonképpen a női mivoltának köszönheti védelmi miniszteri kinevezését, mivel a hadügyekhez nem sok köze van.

Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy alsó-szászországi hadgyakorlaton, 2022. február 7-én Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Philipp Schulze

A szerző szó szerint ezt írta róla:

Krisztina Koenen egy másik cikkében meglehetősen erős véleményt fogalmazott meg Lambrechről: „az új szociáldemokrata honvédelmi miniszter egy trottyos öregasszony, aki egyedül még egy tankból sem bír kimászni, és akinek az első intézkedése az volt, hogy megfossza hatáskörétől Eberhard Zorn tábornokot, államtitkárt, a Bundestag főfelügyelőjét, aki az előző védelmi miniszter főtanácsadója volt".

Helyette a miniszter asszony a honvédelmi főtanácsadónak, illetve államtitkárnak egy szociáldemokrata párttársát, Siemtje Möllert nevezte ki, aki sajtóhírek szerint a barátnője.

„Egyiküknek sincs semmilyen honvédelmi vagy akár csak technikai kiképzése vagy tapasztalata" – jegyzi meg a cikk szerzője.

Eberhard Zornnak még tavaly decemberben azért kellett távoznia politikai tisztségéből, mert komolyan vette a saját munkáját, ténylegesen fejlesztetni akarta a hadsereget, amire akkor még a baloldali kormánykoalíció szerint semmi szükség nem volt. Aztán február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát...

Az orosz támadásról a német védelmi minisztérium egész biztosan kellett kapjon információkat a NATO-szövetséges titkosszolgálatoktól, de azt valahogy mégsem vették komolyan.

Lambrecht nemrég azzal okozott botrányt, hogy kiderült,

az általa vezetett minisztérium gépével helikoptereztette a fiát, magyarán: személyes célra használta a német adófizetők pénzét.

Ennek kapcsán a Mandiner a Die Zeitra hivatkozva május 13-án azt írta: „Egyre nagyobb a felháborodás a német védelmi miniszter, a szociáldemokrata Christine Lambrecht helikopterezési ügye körül".

Lambrechtet ugyanis azon kapták, hogy a német légierő egyik szolgálati helikopterén repültette maga mellett a fiát egy családi nyaralásra Sylt szigetére.

A miniszter először egy Észak-Németországban állomásozó katonai ezredet látogatott meg április közepén, majd ezt követően távozott a szigetre a fia kíséretében.

Christine Lambrecht azzal védekezik, hogy miniszterként kevés ideje van a magánéletére. „De anyaként fontos, hogy kapcsolatban maradjak a fiammal" – mondta a szociáldemokrata politikus. Olaf Scholz kancellár ugyanakkor megvédte párttársát. A német kormányfő szerint a védelmi minisztérium tudott a fiú utazásáról, Lambrechték pedig minden költséget megtérítettek.

Lambrecht asszony amúgy már korábban is töltött be miniszteri tisztséget. Angela Merkel negyedik, nagykoalíciós kormányában előbb igazságügyi, majd ezzel párhuzamosan családügyi miniszter volt.

Claudia Roth

Claudia Roth a kultúráért és médiaügyekért felelős zöld miniszterhelyettes (ezt Németországban hivatalosan államminiszternek nevezik).

Claudia Roth német miniszterhelyettes Forrás: NurPhoto via AFP/Ying Tang/NurPhoto/Ying Tang

Roth karrierjét a hetvenes években egy anarchista rockzenekar, a „Ton, Steine, Scherben" managereként kezdte, majd a zöldek színeiben elvitte egészen a Bundestag (a parlament alsó háza) elnökhelyettesének pozíciójáig, amit 2013 és 2021 vége között töltött be. Ez a tisztsége nem akadályozta meg őt abban, hogy például

a „Németország, te rohadt szar" („Deutschland, du mieses Stück Scheiße") transzparens alatt az erőszakos Antifával együtt meneteljen.

„Roth személye a provokáció és a kulturálatlanság szimbóluma. Őt most a kultúra felelősévé kinevezni felér egy, a polgári kultúra még meglévő maradványai és képviselői elleni hadüzenettel" – véli Krisztina Koenen.

A nyugatnémet születésű Claudia Rothról korábban előkerült egy felvétel, amelynek alapján

a zöld politikus „Soha többé Németország!" jelszó alatt tüntetett 1990 májusában, Frankfurtban Németország újraegyesítése ellen.

A fotón ráadásképpen a kommunista NDK-nak a zászlója látható...

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a zöldek ekkoriban hivatalosan is ellenezték Németország újraegyesítését, aminek „eredményeképpen" 1990-ben kiestek a Bundestagból, és csak négy év múlva kerültek oda vissza.

Ricarda Lang

Ricarda Lang idén januárban lett a kormányzó Zöldek társelnöke. A 28 éves politikus 2021 októbere óta képviselő a Bundestagban.

Langnak nincs diplomája, 2012-ben a Heidelbergi Egyetemen ugyan jogi tanulmányokba kezdett, a képzést pedig a berlini Humboldt Egyemen folytatta, de azt nem fejezte be.

Ricarda Lang Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Kay Nietfeld

18 évesen lépett be a Zöldek pártjába, ahol az ifjúsági tagozat egyik vezetője és szóvivője lett, ma a radikális párt balszárnya egyik képviselőjeként tartják őt számon.

LANG AZ ELSŐ VÁLLALTAN BISZEXUÁLIS KÉPVISELŐ A BUNDESTAG TÖRTÉNETÉBEN. POLITIKUSKÉNT A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG ÉS A „QUEERJOGOK" ÜGYÉT KÍVÁNJA FELKAROLNI.

Erről az Origo itt írt.

Franziska Giffey

A szociáldemokrata Franziska Giffey 2021 májusáig a negyedik Merkel-kormány család-, ifjúság- és nőügyi minisztere volt, ám akkor

kiderült, hogy plagizálta a doktori disszertációját, emiatt lemondani kényszerült.

Franziska Giffey, Berlin főpolgármestere Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Wolfgang Kumm

Giffey-t a doktori címétől ugyan megfosztották, de sokáig nem maradt munka nélkül, mivel

dacára a plágiumbotrányának, tavaly szeptemberben megválasztották Berlin első női főpolgármesterévé.

Annalena Baerbock

Annalena Baerbock zöld politikus, Németország első női külügyminisztere. A nevéhez számos botrány kötődik. Ahogy arról az Origo beszámolt, Baerbock első csalására még tavaly júniusban derült fény. Az akkori kancellárjelölt hivatalos életrajzában azt állította, hogy

BACHELOR DIPLOMÁJA (ALAPKÉPZÉS) VAN POLITOLÓGIÁBÓL ÉS NEMZETKÖZI JOGBÓL, HOLOTT ABBAN AZ ÉVBEN, AMELYIKBEN BAERBOCK DIPLOMÁJÁT ÁLLÍTÓLAG MEGSZEREZTE, NÉMETORSZÁGBAN EZ A SZAKIRÁNY MÉG NEM LÉTEZETT.

Annalena Baerbock német külügyminiszter a G7 csúcstalálkozón Holsteinben, 2022. május 14-én Forrás: MTI/EPA/Pool/Getty Images/Morris Macmatzen

Baerbock azt is állította, hogy a híres London School of Economicson (LSE) posztgraduális képzésben vett részt.

Hamarosan kiderült, hogy

BAERBOCK SOHASEM JÁRT JOGI KARRA, ÉS POLITOLÓGIA SZAKON IS CSAK AZ ELSŐ SZIGORLATIG JUTOTT EL. AZ LSE-N PEDIG CSAK EGY EGYÉVES TANFOLYAMON VETT RÉSZT, AMELYET SZÜLEI SOK PÉNZÉRT VÁSÁROLTAK NEKI.

Vagyis nemzetközi jogi végzettségről, mint életrajzában állította, szó sem lehet.

Ez a leleplezés lavinát indított el. Kiderült ezenkívül, hogy

BAERBOCK NEM VOLT HIVATALVEZETŐ BRÜSSZELBEN, HANEM EGY ZÖLD EP-KÉPVISELŐ HONLAPJÁT KEZELTE, ÉS NEM VOLT ÚJSÁGÍRÓ SEM, MINT ÁLLÍTOTTA, HANEM CSAK GYAKORNOK EGY KÖZEPES MÉRETŰ LAPNÁL.

Ezután következett csak a csúcspont:

KIDERÜLT, HOGY MINIMUM 25 000 EURÓT „ELFELEJTETT" AZ ADÓHIVATALNÁL 2020-BAN BEVALLANI (EZ AZ ÖSSZEG TÖBB MILLIÓ NÉMET ÉVES JÖVEDELMÉNEK FELEL MEG), ÉS AMI MÉG PIKÁNSABB: EZT AZ ÖSSZEGET, MINT „JÁRVÁNY MIATTI KÜLÖNLEGES JAVADALMAZÁST", A ZÖLDEK VEZETŐJEKÉNT SAJÁT MAGÁNAK ENGEDÉLYEZTE.

Magyarán:

ANNALENA BAERBOCK ADÓT CSALT.

Rá egy hónapra, júliusban derült ki, hogy Baerbock plagizált. A zöld politikus a „Jetzt. Wie wir unser Land erneuern" („Most. Hogyan újítsuk meg országunkat?") című új, kampányra időzített könyvében az interneten szabadon elérhető szövegrészleteket emelt át forrásmegadás nélkül a saját írásába.

Mindezen ügyek nem törték derékba a karrierjét, épp ellenkezőleg: Annalena Baerbock Scholz külügyminisztere lett.

A német diplomácia zöld vezetőjének az eddigi rövid külügyminiszteri tevékenysége alatt is akadtak botrányai. A Neokohn február 22-i cikke alapján

a baloldali politikus nem igazán tud angolul, angol nyelvű próbálkozásai még egy általános iskolai tanuló szintjét sem ütik meg.

Baerbocknak eddigi külföldi útjai során sikerült Németországot köznevetség tárgyává tenni.

Azt megelőzően, hogy Oroszország megtámadta volna Ukrajnát, a „feminista külpolitika" nevében Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel a klímaharcról és az erdősítés témájáról értekezett...

Izraeli hivatalos látogatása után Baerbock szó szerint ugyanazt az üzenetet küldte el Naftali Bennett izraeli miniszterelnöknek és Mahmud Abbas palesztin elnöknek, amelyben mindkettőjüket feltétel nélküli szolidaritásáról biztosította.

A holokauszt áldozatainak emléket állító Jad Vasem Intézet meglátogatása után a zöld külügyminiszter asszony tengerparti naplementét szelfizett, mondván, Jad Vasem ugyan megrázó volt, de ez milyen szép...

A tweetet a külügyminisztérium időközben a közfelháborodás miatt törölte.