Vészjósló beszédet mondott Vlagyimir Putyin

Putyin Vlagyimir, Orosz elnök
Novo-Ogarjovo, 2022. május 31. Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencia keretében tanácskozik Alekszandr Brecsalovval, az oroszországi Udmurtföld vezezőjével a Moszkva melletti rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. május 31-én. Az előző napon az EU-tagállamok megállapodtak az orosz olaj unióba tartó exportjának betiltásáról, ezzel gyakorolva nyomást Oroszországra az Ukrajna elleni háborújának befejezése érdekében. A tilalom egyelőre nem terjed ki a csővezetéken szállított nyersolajra. MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök ma reggel az orosz biztonsági tanács ülésén szólalt fel, a biztonsági tanács megalakulásának 30. évfordulóján.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök szerint a jelenlegi globális viszonyok összetettek és nehezen kiszámíthatóak, a régi kihívások megmaradtak, de az elmúlt időszakban újak is felbukkantak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

"Ilyen körülmények mellett fontos, hogy aktívabban keressük és alkalmazzuk azokat a megoldásokat, amelyek a realitások talaján állnak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az államunk számára biztosítsuk a stabilitást, a progresszív fejlődést és a biztonságot" - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Az orosz-ukrán háborúról a percről percre közvetítésünket itt olvashatja.