Így tombolnak az emberek Nyugat-Európában a brutálisan megnőtt rezsiszámlák miatt

légkondi, indukció, elektromos bojler, konnektor, indukciós főzőlap, elektromosság, légkondicionáló, illusztráció, rezsi, rezsicsökkentés, 07.22.
Vágólapra másolva!
Ellepték a TikTokot a felháborodott lakosok, akik megdöbbenve szembesülnek az árakkal. Van, aki egy hónapra átszámítva kb. 230 ezer forintos gázszámlát kapott. Az ő esetét Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezetője elemzője osztotta meg közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Sorra lepik el a TikTokot a felháborodott nyugati állampolgárok videói a horrormagas rezsiszámlákról, hívta fel rá a figyelmet a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Deák Dániel a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben egy Olaszországban élő lány panaszkodik arról, hogy a június 25. és augusztus 25. közötti gázszámláján 570,87 euró szerepel, ami átszámítva kb. 230 ezer forint.

És nem ez az egyetlen eset! – hívja fel rá a figyelmet a 888.hu.

Gázért például az egyik tiktoker 570 fontot (kb. 267 ezer forint) fizetett egy hónapra.

Van olyan is, aki már áprilisban 927 fontos (kb. 435 ezer forint) gázszámlát fizetett.

@1995zb Gas bill #britishgas @British Gas #whatajoke#fyp♬ Oh No - Kreepa

Egy másik TikTok felhasználó villanyra 1012 fontot (kb. 475 ezer forint), gázra pedig 580 fontot (kb. 272 ezer forint) fizetett.

@royale.duchess.of.zim How is this even legal ? How much was your increase? #gasbill#electricbill#UARushChallenge#fuelincrease#fyp#blowthisup#viral#pov#ridiculous#trending#ukisexpencive#ridiculous#edf#russiavsukraine#april2022#energyincreased♬ Use this sound if you use cal for views - kabdul94

Ebben a videóban pedig egy nő arról panaszkodott, hogy március 13. és június 9. között a villanyszámlája 1487 fontra (közel 700 ezer forint) emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a havi számlája kb. 495 font (kb. 232 ezer forint). Egy évvel ezelőtt mindösszesen 35 fontot (kb. 16 ezer forint) fizetett.

@alwaysbu British Gas Robbing Gits.. I'm not paying. #britishgas#safeguard#notpaying#fyp♬ original sound - Clair-Marie