A német külügyminiszter kimondta: nem érdekli, mit akarnak a választók

Ukraine conflict - crisis team meeting in Berlin International Conflicts EU Russia Ukraine Horizontal POLITICS EUROPE Ukrán válság, 2022. Ukrajna
24 February 2022, Berlin: Annalena Baerbock (Bündnis 90/Die Grünen), foreign minister, speaks after a meeting of the German government's crisis team at the Foreign Ministry after Russian troops launched the expected attack on Ukraine. Photo: Markus Schreiber/POOL AP/dpa (Photo by MARKUS SCHREIBER / POOL AP / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem érdekes, mit gondolnak a német választók, Annalena Baerbock szerint inkább az ukrán emberekért kell aggódnia a kormánynak - írja a hirado.hu
Vágólapra másolva!

– mondta nemrég Annalena Baerbock német külügyminiszter a Zero Hegde portál cikke szerint.

Megdöbbentő kijelentést tett Annalena Baerbock német külügyminiszter. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Markus Schreiber

A szerző megjegyezte, a német zöldpárti politikus kijelentése megdöbbentő beismerése annak, hogy a világ vezetői a háborút a lehető leghosszabb ideig el akarják húzni, függetlenül attól, hogy ez mennyit árt azoknak az országoknak, amelyeket képviselniük kellene.

A portál emlékeztet, a németek az egyik legsúlyosabb megélhetési válsággal néznek szembe Európában, a kormányok „melegedőhelyeket" rendeznek be a nagyvárosokban, ahová azok az emberek mennek, akik nem tudják kifizetni a számláikat.

Sok helyen már kimerültek az elektromos fűtőtestek, tűzifa és kályhák készletei, miközben Németországban az infláció csaknem 50 éve a legmagasabb szintet érte el. Azokat, akik tiltakozni terveznek a helyzet ellen, a hatóságok belföldi szélsőségesekként démonizálták – tették hozzá.

A Zero Hedge felidézte, Herbert Reul, Észak-Rajna–Vesztfália CDU-s belügyminisztere nemrég azt mondta, azok a németek, akik esetleg tiltakozni akarnak az energiaellátás megszűnése ellen, "az állam ellenségei", akik meg akarják buktatni a kormányt.