Egy kígyó miatt tört ki pánik a United Airlines egyik gépén

Harisnyakötő kígyó
Vágólapra másolva!
Egy élő kígyó váratlan felbukkanása okozott némi pánikot a United Airlines egyik repülőgépén a Floridából New Jersey-be tartó járaton.
Vágólapra másolva!

Egy élő kígyó bukkant fel a United Airlines egyik repülőgépén.

Az ártalmatlan harisnyakötő kígyó ként azonosított potyautas nem sokkal a Newark Liberty nemzetközi repülőtéren való landolás után bukkant fel a United Airlines járatán hétfő délután - írja a Guardian.

Miközben a gép a kifutópályáról a kapuhoz gurult, a business osztályon ülő utasok sikoltozni kezdtek és felhúzták lábaikat - mondta az egyik utas.

A repülőtér állatfelügyelői és a kikötői hatóság rendőrei a kapunál voltak, amikor a gép megérkezett, és eltávolították a kígyót, amelyet később szabadon engedtek

- közölte Cheryl Ann Albiez, a kikötői hatóság szóvivője.

Harisnyakötő kígyó Forrás: Wikipédia

Sérülés nem történt, a repülőtér működésére nem volt hatással, és a repülőgép később el is indult Newarkból - mondta.

A United szóvivője az incidensről kérdezve csak annyit mondott, hogy az utasok által riasztott személyzet tagjai "felhívták a megfelelő hatóságokat, hogy gondoskodjanak a helyzetről".

Arról egyik érintett fél sem tett említést, hogy a kígyó hogyan kerülhetett egy kereskedelmi légitársaság járatának fedélzetére.

A helyzet azonban kétségtelenül a 2006-os Kígyók a repülőn című thrillerre emlékeztetett néhány utast, amely egy kitalált történet arról, hogy bűnözők több tucat mérges kígyót engednek fel egy utasszállító repülőgépre, hogy megöljék egy gyilkossági tárgyalás tanúját.