A republikánusok vizsgálatot indítanak Joe Biden ellen

JOE BIDEN, HUNTER BIDEN, politika, amerikai elnök, fia, Dél-Karolina, templom
US President Joe Biden (L) waves alongside his son Hunter Biden after attending mass at Holy Spirit Catholic Church in Johns Island, South Carolina on August 13, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint arról az Origo korábban beszámolt, az Egyesült Államok Kongresszusának képviselőházában a Republikánus Párt megszerezte a többséget a nemrég tartott félidős választásokon. Ez az eredmény számos új lehetőséget nyit meg a konzervatív politikusok előtt. Csütörtökön a képviselőház republikánus tagjai egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak a Biden család üzleti vállalkozásaival kapcsolatosan, továbbá azt is vizsgálják, hogy milyen mértékben kompromittálódott Joe Biden az idegen pénzek vagy befolyás által.
Vágólapra másolva!

Az Origo már számos alkalommal beszámolt Hunter Biden és Joe Biden korrupciósgyanús ügyeiről. A szembetűnően sok esetet a hatóságok eddig a hatóságok nem vizsgálták politikai nyomás miatt. Mint ismert, jelenleg Hunter Biden ellen nyomozás van folyamatban, nemrég pedig a nyomozás kritikus fázisba lépett, azaz hamarosan vádat fognak emelni Hunter Biden ellen.

Joe Biden és Hunter Biden Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Azonban fontos kiemelni azt, hogy a hatóságok csak adócsalás és egyéb kisebb ügyek miatt nyomoznak az elnök fia ellen.

Sok olyan határokon átnyúló ügylet van, ami alapos feltárásra szorul az elkövetkező időben, mindez annak köszönhető, hogy a republikánusok előtt új lehetőségek nyíltak meg azzal, hogy sikerült többséget szerezniük a képviselőházban.

James Comer, Kentucky állam szövetségi képviselője, a Felügyeleti Bizottság vezető republikánusa egy sajtótájékoztatóan jelentette be azt, hogy az elkövetkező periódusban a Biden családot alapos vizsgálat alá veszik - számol be minderről a Breitbart.

- jelentette ki Comer.

A politikus a leszögezte, hogy levelet küldtek a Biden-kormányzatnak és a család munkatársainak is, amelyben a releváns dokumentumok önkéntes bemutatását követelik.

Hozzátette azt a megállapítást is, hogy Joe Biden legalább hét alkalommal hazudott arról, hogy nem tudott a családja üzleti ügyleteiről.

- mondta Comer.

A republikánusok szerint az amerikai elnök legalább hétszer hazudott a család bizniszeivel kapcsolatosan Forrás: AFP/Jim Watson

Comer ezután felsorolta azokat a bűncselekményeket, amelyeket a Biden család tagjai a képviselőházi republikánusok által feltárt bizonyítékok elkövettek. Comer hozzátette, hogy további bizonyítékok utalnak arra, hogy a Biden család megpróbálta segíteni a kínaiakat az amerikai eszközök, tulajdonok megvásárlásában.

Joe Biden és stábja legalább hétszer állította, hogy az elnök nem vett részt a családi vállalkozásban, pedig több mint 17 bizonyíték utal arra, hogy Joe Biden befolyásos szerepet játszott fia, Hunter és testvére, James tevékenységében.

A választók 58 százaléka úgy véli, hogy Joe Biden szerepet játszott a családja üzleti ügyleteiben. Hatvan százalék szerint Hunter Biden "befolyást és hozzáférést" adott el az elnöknek a kétes ügyletei révén.