Az FBI pénzmosás gyanúja miatt nyomoz a Hunter Biden laptopján talált információk miatt

GettyImageRank3 VERTICAL USA New York City Lincoln Center Arts Culture and Entertainment Attending Town & Country Hunter Biden Screening Generosity Of Eye C Philanthropy Summit NEW YORK, NY - MAY 28: Hunter Biden attends the T&C Philanthropy Summit with s
Hunter Biden
Vágólapra másolva!
Az FBI egy olyan osztályba sorolta be a demokrata elnökjelölt fiának, Hunter Bidennek az egyik laptopját, mely szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást.
Vágólapra másolva!

A Newsmax a Fox News információira hivatkozva azt írja, hogy az FBI jelentése szerint a laptopon talált bizonyítékok alapján bűncselekmény történhetett. Az egyik kormánytisztviselő szerint az FBI nem indíthat nyomozást, ha nincsenek bizonyítékok, így valószínűleg elegendő anyag áll rendelkezésre, mely szerint bűncselekmény történt.

Hunter Biden Forrás: AFP/2014 Getty Images/Astrid Stawiarz

Andrew Bates, Joe Biden kampányfőnöke elmondta, hogy jelezte feléjük a delaware-i államügyész, hogy egy FBI-nyomozás folyamatban van. Donald Trump ügyvédjének, Rudy Giuilani dezinformációs tevékenységéről is beszélt a Fox Newsnak, illetve ismét elővette az orosz szálat, mely szerint az orosz beavatkozásnak köze lenne ehhez a botrányhoz. Ami azért furcsa, mert éppen az amerikai hírszerzés vezetője pont most jelentette be, hogy Oroszország és Irán megpróbált beavatkozni a 2020-as amerikai választásokba, és le akarták járatni Trump elnököt, ami éppen hogy a baloldali rivális jelöltnek, Joe Bidennek kedvezne.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a negyedik videó: