Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Hatalmas földrengés volt Nepálban, hat ember meghalt - videó

Nepál, földrengés
Gari Gaau, 2022. november 9. Romba dőlt ház a nepáli Doti körzetben lévő Gari Gaau faluban 2022. november 9-én, miután hajnalban földrengés rázta meg Nepál nyugati részét. A természeti katasztrófában legkevesebb hatan életüket vesztették egy összedőlt ház romjai alatt. MTI/EPA/Ganes Bahadur Mauni
Vágólapra másolva!
Földrengés volt ma kora reggel a nyugat-nepáli hegyekben, a rengés következtében több ház összedőlt, hat ember meghalt - írta az ABC News. 
Vágólapra másolva!

A rengés kora reggel volt, az áldozatok még aludtak, amikor a házuk összedőlt, és a romok maguk alá temették őket. További öt ember megsebesült. A földrengést egészen az indiai fővárosig, Újdelhiig érezték, mintegy 400 kilométerre nyugatra az epicentrumtól.

A hegyi falvakban az emberek pánikszerűen hagyták el házaikat, és sokan az egész éjszakát a szabadban töltötték.

Sok faluból érkeztek jelentések megrongálódott házakról, de áldozatokról nem érkezett újabb jelentés.

Sher Bahadur Deuba miniszterelnök utasította a kormány tisztviselőit, hogy azonnal segítsenek az áldozatoknak és családjaiknak, és nyújtsanak minden szükséges orvosi segítséget a sebesülteknek. A legtöbb hegyi falut gyalogosan érik el, és

nincsenek olyan utak, amelyeken nehézgépek segíthetnének a mentésben.

A nepáli Nemzeti Földrengésfigyelő és Kutató Központ a rengés erősségét 6,6-osnak adta meg, az amerikai földtani intézet szerint 5,6-es erősségű volt, 15,7 kilométeres mélységű, epicentruma pedig Dipayaltól 21 kilométerre keletre esett.

Romba dőlt ház a nepáli Doti körzetben lévő Gari Gaau faluban 2022. november 9-én Forrás: MTI/EPA/Ganes Bahadur Mauni

Nepálban gyakoriak a földrengések, a 2015-ös 7,8-as erősségű földrengésben mintegy 9000 ember halt meg, és csaknem egymillió épület megrongálódott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről