Putyin drámai döntést hozott az orosz hadseregről

DRAGHI, Mario; PUTYIN, Vlagyimir Moszkva, 2022. május 27.
Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül folytat megbeszélést a moszkvai Kremlben 2022. május 27-én. Az előző napon Putyin az ukrajnai helyzet fejleményeiről, valamint az élelmiszerv
Moszkva, 2022. május 27. Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül folytat megbeszélést a moszkvai Kremlben 2022. május 27-én. Az előző napon Putyin az ukrajnai helyzet fejleményeiről, valamint az élelmiszerválság lehetséges megoldásairól beszélt telefonon Mario Draghi olasz kormányfővel. MTI/AP/Szputnyik pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Az orosz hadseregbe eddig legfeljebb 18-40 éves oroszok és 18-30 éves külföldiek jelentkezhettek, a felső korhatárt most eltörölte az elnök - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírt egy törvényt, amelynek értelmében a 40 évnél idősebbek is beléphetnek az orosz hadseregbe. A korhatár eltörlésétől azt remélik, hogy így több szakképzett embert toborozhatnak a seregbe.

Az új törvény által „magas precizitású fegyverek működtetéséhez" szeretnének személyzetet találni,

de toboroznának felcsereket, gépészeket és kommunikációs szakembereket is.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/AP/Szputnyik pool/Mihail Mecel

Az ukrán fél szerint viszont a lépés az orosz emberállomány kimerülését jelzi, valamint azt, hogy Oroszország súlyos veszteségeket szenvedett az ukrajnai offenzíva során. Az ukránok harmincezer, a nyugati források feleennyi halálos áldozatról beszélnek. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt követhető.