Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Így áll valójában a háború: nagy bajban az ukránok és a Nyugat is

ukrán válság 2022, háború, orosz, ukrán, orosz-ukrán, konfliktus, ukrajna, LPR Russia Ukraine Military Operation Daily Life Horizontal
KRAMATORSK, UKRAINE - JUNE 16: A plushy is seen in front of destroyed buildings as Russian attacks continue on Ukraine in Kramatorsk, Donetsk Oblast, Ukraine on June 16, 2022. (Photo by Metin Aktas/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ukrajna elvesztette a háborút – állítja egy német elemző. A ZDF műsorában az is elhangzott, hogy a Nyugat a nemzetközi szankciók játékában is vesztésre áll.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten már másodszor mondta ki egy szakértő vendég a német közszolgálati ZDF televízió talkshow-jában, hogy Ukrajna elvesztette, Oroszország pedig megnyerte a háborút – írta a hirado.hu-ra hivatkozva a Mandiner.

Az egyik legnépszerűbb német közéleti tévéműsor házigazdája, Sandra Maischberger műsorának szerda esti adásában Kerstin Palzer, az ARD regionális televízió riportere és Wolfram Weimer újságíró, a Die Welt korábbi főszerkesztője volt a két vendég. Palzer az Ukrajnának küldött nyugati segélyek – köztük a német fegyverszállítások – fontosságát emelte ki. Szerinte Németországnak „nem volt választási lehetősége", máskülönben Oroszország az agresszív stratégiájával legyőzné Ukrajnát.

Weimer azonban ellentmondott neki: „Attól tartok, most abban a helyzetben vagyunk, amikor be kell látnunk egy kellemetlen igazságot. Ez pedig az, hogy Oroszország megnyerte ezt a háborút" – fogalmazott a portál szerint Weimer.

„Óriási területi fölényben vannak, körülbelül akkorában, mint Hollandia és Belgium területe együttvéve, és biztosított a szárazföldi kapcsolat a Krímmel. Mindezek után hogyan tudná Oroszország elveszíteni ezt a háborút?" – tette fel a kérdést a külpolitikai elemző.

A hirado.hu cikkében Weimer azon megállapítását is idézte, mely szerint Ukrajna a nyugati fegyverszállításokkal együtt sem lesz képes a maga javára fordítani az erőviszonyokat. Mindezek mellett

a Nyugat a „nemzetközi szankciók játékában is vesztésre áll".

Moszkva egyidejű nyitása Kína és India felé jelentősen csökkenti a nyugati büntetőszankciók káros hatásait – mutatott rá az elemző.

Az orosz-ukrán háború, úgy tűnik, bármeddig eltarthat: csak Amerikán és az általa Ukrajnának küldött, ígért fegyverzet-támogatásokon, terveken múlik, hogy meddig húzódik a konfliktus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről