Letartóztattak egy 31 éves férfit az ausztrál Sydney városában, akit egy kilencéves kislány eltűnésével és halálával hoznak összefüggésbe a nyomozók, aki még múlt héten tűnt el. A lány holttestét később egy folyó mellett, egy hordóba zárva találták meg kedden a Kék-hegységben.

Előző héten eltűnt egy kilencéves ausztrál lány a Kék-hegységben, a lány az édesanyjával nyaralt, felkutatására azonnal nagy erőket mozgósított a rendőrség - írja a BBC.

A következő öt napban rendőrök, tűzoltók és az állami katasztrófavédelmi szolgálat önkéntesei kutatták át a környéket, hogy a nyomára bukkanjanak.

A kutatás kedden végül sikerrel zárult, de már csak

a lány holttestét sikerült megtalálni a Colo folyó melletti területen egy hordóba zárva.

A rendőrség közölte, hogy egy 31 éves férfit letartóztattak Sydney-ben, aki összefüggésbe hozható a gyilkossággal, a férfi nem tett vallomást és óvadékért sem folyamodott, következő meghallgatására márciusban kerül sor.

A rendőrség GPS és térfigyelő-kamerák felvételeinek elemzésével jutott el a megvádolt férfihez, elmondásuk szerint az biztos, hogy a férfi a lány holttestének helyszínéhez köthető és valószínűleg ő rakta bele a kislányt a hordóba és hagyta ott, ahol később a keresőcsapatok megtalálták; a helyszín nincs messze a kislány eltűnésének eredeti helyszínétől.

A gyilkossággal vádolt férfi ügyvédje szerint védence mentális problémákkal küzd.

A rendőrség közölte, hogy tovább nyomoznak az ügyben.