Február 3-án robbanás történt a Niger folyó deltájához közeli Ukpokiti olajmezőnél. Egy kétmillió hordó olaj szállítására alkalmas tanker gyulladt ki, a tíz fős legénység tagjait még keresik - írja a Dailymail.

Rejtély, hogy mi okozta a robbanást a tárolóhajón, amely a Shebah Exploration & Production Company Ltd (SEPCOL) tulajdonában van. A cég egyébként felszámolási eljárás alatt áll. Ikemefuna Okafor vezérigazgató elmondta, hogy a szerda hajnali órákban bekövetkezett robbanás okát még vizsgálják. 

Egyelőre nem érkezett jelentés halálos áldozatokról, de megerősíthetjük, hogy az incidens előtt egy tíz fős legénység volt a hajó fedélzetén

– mondta Okafor.

Bár Nigéria Afrika legnagyobb kőolajtermelője, a termelési költségek itt a legmagasabbak a gyakori balesetek és a bizonytalanság miatt. Azt, hogy pontosan mennyi olaj került a tengerbe még vizsgálják a szakértők. A környezetvédelmi szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy három hónapon belül ez a második ökológiai katasztrófa Nigériában. Akkor egy olajfúrótornyon történt meghibásodás miatt naponta 20 ezer hordó olaj került a part menti vizekbe.