A hétemeletes épület a londoni Trafalgar tér szomszédságában található. Itt hétvégi magyar iskola és színházterem is lesz, ahol kiállításokat, előadásokat is tartanak a helyi magyarság részére - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Londonban és a környékén sok magyar él, ott dolgoznak vagy tanulnak, de eddig a városban nem volt igazán méltó otthona a magyar kultúrának, a magyar közösségnek, a magyar identitás megőrzésének.

A kabinet egy nagy, ikonikus épületet vásárolt meg annak érdekében, hogy Magyarországhoz - ehhez az ezeréves államisággal rendelkező országhoz - méltó helyen őrizhessük és mutathassuk be a kultúránkat Londonban - fogalmazott Szijjártó Péter. Kiemelte, az új Magyar Ház egy új találkozási pont lesz az Angliában élő magyarok számára. 

Van benne színházterem, lesz benne kávézó, kiállításokat, előadásokat fogunk rendezni - mondta a miniszter, hozzátéve, a gyermekek számára a hétvégi iskola lehetősége, a magyar nyelv oktatása is megtalálható lesz majd a kínálatban. "Hogy a ház igazán méltó legyen és tudja fogadni a magyar embereket, most felújításra kerül, és amint a felújítás befejeződik, 

néhány hónap múlva a Londonban és környékén élő magyarok birtokba vehetik majd" - jelentette ki Szijjártó Péter.

A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy "ez a ház egy új találkozási pontként, egy új közösségépítő erőként fogja majd szolgálni a Londonban és környékén élő magyarokat".

A Londoni Magyar Ház bejelentéséről készült videót Szijjártó Péter Facebook-oldalán tudja megnézni!