Váratlanul leállt a hatalmas orosz hadikonvoj előrenyomulása

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Ivankiv, orosz katonai járművek, konvoj, PUTYIN, Vlagyimir
Ivankiv, 2022. március 1. A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvétel egy katonai járműoszlopról az ukrajnai Ivankiv közelében 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Maxar Technologies/Maxar Technologies
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy egy napja egy helyben toporog a Kijev irányába tartó hatalmas orosz katonai konvoj, mivel súlyos logisztikai problémáik vannak.
Vágólapra másolva!

Amerikai források szerint megtorpant az orosz konvoj Kijev közelében, vagyis tegnap óta gyakorlatilag nem tudtak előre haladni a csapatok. Ennek hátterében az egyre súlyosabb logisztikai problémák, valamint a vártnál nagyobb ukrán ellenállás állhat.

Szintén kiemelték, hogy néhány orosz egységnek fogyóban az élelme, utánpótlás pedig nem, vagy csak nagyon lassan érkezik.

Megemlítik azt is, hogy az ellátás akadozása mellett nem lehet kizárni, hogy az orosz csapatok direkt lassították le az előrehaladást annak érdekében, hogy átgondolják és újratervezzék a stratégiájukat.

"Ukrajnában több példát is láttunk már arra, hogy orosz katonák harc nélkül adják meg magukat. Ennek oka, hogy sokuk most van először éles bevetésen, egy részük pedig azt sem tudta, hogy háborúba indul" - emelte ki az egyik forrás.

Orosz katonai konvoj halad Kijev irányába Forrás: MTI/AP/Maxar Technologies/Maxar Technologies