Szándékosan a karneválozó tömegbe hajtott egy férfi Belgiumban, hat embert megölt, rengeteg a sérült

Strépy-Bracquegnies, 2022. március 20. Elkerítik egy baleset helyszínét a dél-belgiumi Strépy-Bracquegnies településen 2022. március 20-án. Reggel egy autó a karneválozó tömegbe hajtott, hatan meghaltak és több mint harmincan megsebesültek. Egyelőre nem tudni, szándékos gázolás történt-e. MTI/EPA/Julien Warnand
Vágólapra másolva!
Karneválozó tömegbe hajtott egy autó vasárnap reggel a dél-belgiumi Louviere városában, hatan meghaltak, több mint harmincan megsebesültek - jelentette be a város polgármestere, Jacques Gobert. Az autóban ketten ültek, el akartak menekülni, de elfogták a sofőrt és az utasát is.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Welle német műsorszolgáltató azt közölte,

a halottak között gyerek is van, 12 sebesült állapota pedig súlyos.

Az autó a karneválozó tömegbe hajtott, hatan meghaltak és több mint harmincan megsebesültek Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A Le Soir című belga napilap azt írja, hogy az autó, amelyben két fiatal férfi ült, nagy sebességgel hajtott a tömegbe. A sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrség rövid időn belül elfogta. A város polgármestere úgy nyilatkozott, hogy vészhelyzeti tervet hoztak létre, az érintett családok rendelkezésére bocsátották a városi sportcsarnokot, és az áldozatsegítő szolgálatot is aktiválták. A tett helyszínére a közeli Mons település nyomozati hatóságai már megérkeztek, az ügyészség a nap folyamán nyilatkozik a történtekről.

A tragédia körülményeit illetően a belga sajtóban az a hír terjed, hogy a gépkocsit a rendőrség üldözte. Jaques Gobert polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ezt egyelőre nem lehet pontosan tudni, a nyomozás folyamán derülnek csak ki részletek. A karnevál a történtek ellenére folytatódik - írta a Le Soir. Később ezt az információjukat módosították, vagyis abbahagyták a fesztivált.

A Le Soir később az üldözést is cáfolta, azaz biztos, hogy nem üldözték a rendőrök a két férfit. A terroristatámadást sem zárják ki; igaz, egyelőre nem ebben az irányban nyomoznak.

Azt mindenesetre gyorsan megírta valamennyi belga napilap internetes oldala, hogy a két férfi La Louviere-ben született, mintegy sugallva, hogy nem muszlim terrortámadás volt.

Miután a tömegbe hajtottak, el akartak menekülni, ez egyértelműen a szándékosságot valószínűsíti a RTBF közszolgálati csatorna szerint is.