Jól menő pénzügyi ügyvéd az a brit édesapa, aki kilenc éves fiával halt meg egy földcsuszamlás miatt Ausztráliában, a Wentworth-vízesésnél - írja a dailymail.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, a 49 éves Mehraab Nazir és kilencéves fia hétfő délután haltak meg túrázás közben a Kék-hegységben, a hetek óta tartó heves esőzések és áradások miatt.

A család nyaralni volt Sydney-ben szingapúri bázisukról, ahol az apa pénzügyi ügyvédként dolgozott magas pozícióban, nemzetközi tranzakciókra szakosodott. Több mint 10 éve költöztek el Londonból.
Felesége és 14 éves fia szintén súlyosan megsérültek,a sziklaomlás után 15 éves lánya hívott segítséget. Ő nem sérült meg, de sokkos állapotban volt. Az édesanya azóta is kritikus állapotban van a kórházban.

Illusztráció: Wentworth-vízesés, Új-Dél-Wales (NSW), AusztráliaForrás: robertharding via AFP/Robert Francis/Rob Francis

Néhány rokon már megérkezett Sydney-be, konzuli segítséget kapnak. A családot a sydney-i zoroasztriánus (vallási) közösség tagjai is segítik.

A holttesteket kedden találták meg a mentőegységek, amely a helyszín terepének adottságai miatt kényes művelet volt. A park Wentworth-vízesés környékén lévő pályákat határozatlan időre lezárták.