Eltűnt egy hajó a Tajvani-szorosban, legalább két ember meghalt

Csedzsu, 2022. április 8. A dél-koreai partiőrség és légierő által közreadott képen a partiőrség sérült pilótáját viszik hordágyon Csedzsu város repülőterén 2022. április 8-án, miután a partiőrség helikoptere négy emberrel a fedélzetén a tengerbe csapódott az ország déli részén található Mara nevű szigettől 370 kilométerre. A pilóta nincs életveszélyes állapotban. A helikopter egy hajóról szállt fel, majd nem sokkal később lezuhant. A baleset okát egyelőre nem közölték. MTI/EPA/Yonhap
Vágólapra másolva!
Két súlyos baleset is történt Dél-Koreában: egy helikopter lezuhant, egy hajó pedig eltűnt - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt kapták meg a tajvani hatóságok a Kyoto 1 nevű dél-koreai hajó vészjelzését, ami ekkor 29 km-re volt a partoktól. A hajó fedélzetén hat ember volt, mind dél-koreai származásúak.

Mentőegységek indultak a hajó keresésére a Tajvani-szorosban, végül halászok két holttestet találtak pénteken a vízben, és a hajót is megtalálták. A halálos áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A keresés tovább folytatódik a legénység másik négy tagja után.

A dél-koreai partiőrség és légierő által közreadott képen a partiőrség sérült pilótáját viszik hordágyon Csedzsu város repülőterén 2022. április 8-án Forrás: MTI/EPA/Yonhap/-

Ettől az esettől függyetlen lezuhant egy helikopter Dél-Koreában, ketten meghaltak, egy ember eltűnt - jelentette pénteken a dél-koreai partiőrségre hivatkozva a Yonhap szöuli hírügynökség.

A partiőrség helikoptere négy emberrel a fedélzetén a tengerbe csapódott az ország déli részén található Mara nevű szigettől 370 kilométerre.

A pilóta túlélte a szerencsétlenséget, őt sikerült kimenteni, nincs életveszélyes állapotban.

A helikopter egy hajóról szállt fel, majd nem sokkal később lezuhant. A baleset okát egyelőre nem közölték.