Oroszország videót mutatott a elsüllyesztett rettegett Moszkva cirkáló túlélőiről

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna
Földközi-tenger, 2022. április 15. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, 2015. december 17-én készült kép az orosz Fekete-tengeri flotta Moszkva nevű zászlóshajójáról a Földközi-tengeren a szíriai partok közelében. Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hajó 2022. április 13-án lőszerrobbanás következtében kigyulladt és elsüllyedt. A cirkáló legénységét a Fekete-tengeri Flotta hajói fedélzetükre vették. Makszim Marcsenko, az ukrán Odessza megye kormányzója állítása szerint a Moszkvát két Neptun típusú, ukrán gyártmányú, hajó elleni cirkálórakéta találta el. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium szombaton közzétett egy videót, amelyen a haditengerészet főnöke és a Fekete-tengerben elsüllyedt Moszkva cirkáló túlélői találkoztak - írja a Le Figaro.
Vágólapra másolva!

Ebben a körülbelül harminc másodperces videóban néhány tucat tengerész egyenruhás férfit láthatunk, akik a haditengerészet főnöke, Nikolaï Yévménov előtt sorakoznak fel.

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, 2015. december 17-én készült kép az orosz Fekete-tengeri Flotta Moszkva nevű zászlóshajójáról a Földközi-tengeren a szíriai partok közelében Forrás: MTI/AP/Orosz Védelmi Minisztérium

A minisztérium rövid közleménye szerint a haditengerészet főparancsnoka, Nikolaï Yévménov admirális és a Fekete-tengeri Flotta parancsnoka találkozott a Moszkva cirkáló legénységével a krími Szevasztopolban.

Ezek az első képek, amelyeken a Moszkva legénységének tagjait láthatjuk csütörtöki elsüllyedése óta.