Brüsszelnél is szigorúbb olajszankciókat követel Soros György

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Szigorú szankciók bevezetésére biztatta levélben Soros György Mario Draghi olasz miniszterelnököt. Az Európai Unió erősebb az orosz gáznál – írta az olasz kormányfőnek a bevándorláspárti spekuláns az Agenzia Giornalistica Italia olasz hírügynökség beszámolója szerint.
Vágólapra másolva!

Véleménye szerint adókkal kellene terhelni az orosz gázimportot. A baloldali olasz miniszterelnököt, Mario Draghi kiállását és bátorságát méltatta, az Oroszországgal szembeni határozott fellépése miatt. "Bátrabb, mint Scholz" – jelentette ki az sajtó munkatársainak a World Economic Forum rendezvényén. Az újságíróknak maga számolt be a levél tartalmáról. Hangsúlyozta, hogy Európának emlékeznie kell arra, hogy erő pozícióban van az által, hogy ő a gázvezetékek tulajdonosa.

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Soros szerint Mario Draghi a legalkalmasabb személy az európai érdekek megvédésére, hiszen kezdeményező és megoldó képességgel és presztízzsel rendelkezik a tagországok között.