Magyar idénymunkás holtestét találták meg egy folyóban Németországban

gyász, gyertya, halál
gyász, gyertya, halál
Vágólapra másolva!
A Murr folyóban találták meg egy titokzatos magyar férfi holttestét egy német kisvárosban. Állampolgárságáról csak tetoválásai árulkodtak, ám most kiderült, hogy egy tragikus sorsú idénymunkás volt az áldozat.
Vágólapra másolva!

Kétségbeesetten hívta a rendőrséget az a mit sem sejtő járókelő, aki egy holttestet fedezett fel a németországi Burgstetten városában, írja a Bors. A férfi a Murr folyó mentén sétált a helyi Lauterwiesen utca végén, amikor rábukkant a vízen lebegő testre, természetesen rögtön értesítette is a hatóságokat.

Hamarosan kiderült:

a tragikus sorsú férfi vélhetően magyar származású, ugyanis egyik alkarjára a Jani, míg másikra az Emőke feliratot tetoválták, míg egy harmadik tetoválást a mellkasára varrtak.

Azt is hamar megállapították, hogy a férfi már hetek óta nem élt, azóta a víz alatt lehetett. Mint a napokban kiderült, igazuk volt, a férfit ugyanis nemrégiben azonosították.

Ezek alapján a 41 éves erdélyi férfi szüreti idénymunkásként érkezett Németországba, ahol fel is vette a munkát, azonban nem sokkal később nyoma veszett, senki nem találta.

Az eset azonban kísértetiesen egybeesik egy érmihályfalvi férfi, a 41 éves B. János eltűnésével, amiről az Erdon.ro írt: János ugyanis április 23-án távozott otthonról, szeretteitől azzal búcsúzott: Németországba megy idénymunkára. Pár napig még elérték a férfit telefonon, azonban utoljára április 26-án beszéltek vele, ezután, mintha a Föld nyelte volna el. Eltűnését azonnal jelezték a román és a német rendőrségnek is, azzal az instrukcióval: a férfi két alkarján két név tetoválása található, míg egy harmadik a mellkasán.

Egyelőre nem tudni, hogy az eltűnt János holttestét találták-e meg a Murrban, ha ez így van, a rokonokat vélhetően már értesítették a történtekről. A rendőrség ugyan még jelenleg is kutatja a halál pontos körülményeit, de előzetes vizsgálatok alapján a gyilkosság lehetőségét már kizárták, így vagy öngyilkosságról, vagy pedig tragikus balesetről lehet szó. Információk szerint a férfi testét egyelőre még nem szállították haza.