Nyolcéves nevelt lányát erőszakolta meg és ejtette teherbe egy szíriai migráns Belgiumban

Ciprus, migráns, menekült
Syrian refugees arrive at the Kokkinotrimithia refugee camp, some 20 kilometres outside the Cypriot capital Nicosia, on September 10, 2017, after they were rescued off the northwestern coast of the island. - Cypriot authorities brought ashore more than 300 Syrian refugees after spotting two boats in open water off the northwest coast of the Mediterranean island, police said. (Photo by Iakovos Hatzistavrou / AFP)
Vágólapra másolva!
A sokat látott belgák újabb borzalmas ügyről értesülhettek a sajtóból. Dinant város bírósága szerdán tárgyalta annak a 27 éves szír migránsnak az ügyét, aki 2021 januárja és márciusa között rendszeresen megerőszakolta nyolcéves nevelt lányát, a kislány pedig teherbe esett. Namur városának ügyészsége akkor szerzett tudomást a kiskorú ellen elkövetett nemi erőszakról, amikor a gyerek a terhessége nyolcadik hetében járt. A hatóságok elrendelték a terhesség megszakítását, mert annak kihordása veszélyeztette volna a nyolcéves anya életét is.
Vágólapra másolva!

A nyomozás során a gyerek nem fedte fel erőszakolója kilétét, a valódi elkövető helyett egy tizenhat éves iskolatársára hivatkozott. Ilyen korú diákokkal a kislány azonban csak az iskolabuszon találkozik, nyilvános közegben, ezért a hatóságok a nevelőapára kezdtek gyanakodni. Ő volt ugyanis az egyetlen olyan személy a gyerek környezetében, akinek módjában állt elkövetni a bűncselekményt.

A terhességmegszakítás után a magzat DNS-ét megvizsgálva kiderült, hogy az egyezik a szír nevelőapa DNS-ével.

Letartóztatása után a migráns beismerte a szexuális kapcsolatot. Azzal érvelt, hogy életében először éppen a legelső első aktust megelőzően fogyasztott alkoholt, ezért nem tudta kontrollálni magát az alkohol hatása alatt. A szír férfi szerint ugyanis a nyolcéves kislány volt az, aki a szexuális kapcsolatot kezdeményezte.

A terhesség után a magzat DNS vizsgálata után derült ki, hogy a nevelőapa a tettes. Forrás: AFP/Iakovos Hatzistavrou

Az ügyészség tíz év letöltendő börtönbüntetést kért a 2019 óta Belgiumban élő szír bevándorlóra. A védelem a büntetés felfüggesztését kéri, és arra hivatkozik, hogy az elkövető nem volt tisztában a belgiumi szokásokkal. Szíriában ugyanis a tizenhárom éves lányok már házasodhatnak. Az ügyvéd közölte, hogy védence felfogta, hogy mit tett, és szeretne a belga törvényeknek megfelelően élni.

A bíróság július 13-án hirdet ítéletet.