Négy hónappal a november 8-i félidős választások előtt rájött, hogy több időt akar a családjával tölteni.

Lemondott és távozik az amerikai elnök kommunikációs igazgatója, Kate Bedingfield - jelentette be szerdán a Fehér Ház. Az AFP francia hírügynökség rámutat, hogy a közlés figyelemre méltó esemény négy hónappal a november 8-i félidős választások előtt. Kate Bedingfield, aki Joe Biden amerikai elnök választási kampányának gerincét képezte, majd a demokrata elnök kommunikációs igazgatója volt, július végén távozik a Fehér Házból, hogy "több időt töltsön férjével és kisgyermekeivel" - közölte Ron Klain, a Fehér Ház kabinetfőnöke.

Óriási bukás a Biden-elnökségForrás: AFP/Brendan Smialowski

A Fehér Házon belüli lemondások nem szokatlanok a ciklus közepén, ám az elnök hívei közül a mostani távozás azonban akkor történik, amikor több amerikai médium is a végrehajtó hatalmon belüli működési zavarokról számolt be.

Már nem telik el nap, hogy Joe Biden népszerűsége ne zuhanna tovább. Az Egyesült Államok lakosságának 73,7 százaléka szerint a Biden-kormányzat rossz útra tereli az országot. A félidős választások tétje óriási, a felmérések szerint brutális vereséget szenved majd el Biden rettenetes elnöki teljesítménye miatt a Demokrata Párt. Biden egyre rosszabb állapotban van, olykor már a szavakat sem tudja megformálni.