Megint elaludt egy csúcstalálkozón az egyre rosszabb állapotban levő Joe Biden - videó

Horizontal POLITICS HEADSHOT HEADSHOT CLOSE UP LOWERED HEAD
US President Joe Biden waits for a meeting with Ukraine's President Volodymyr Zelensky in the Oval Office of the White House, on September 1, 2021, in Washington, DC. - Ukraine's President Volodymyr Zelensky is only the second European leader to meet President Joe Biden at the White House on Wednesday but his bid for more heavyweight US protection against a powerful Russia is likely to be frustrated. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét azért került reflektorfénybe Joe Biden, mert egy fontos csúcstalálkozó kellős közepén döntött úgy, hogy sziesztáznia kell egy kicsit - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Nem is lenne meglepő dolog, hogy szinte minden héten az Egyesült Államok elnökére szegezi a tekintetét a világ, Joe Biden azonban biztosan nem lesz büszke arra, hogy rendszerint az arcpirító megnyilvánulásai miatt kerül az internet középpontjába - írja a portál. Hozzáteszik: a 79 éves demokrata elnök a napokban részt vett az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján, ahol a jelek szerint kimerítő témákról kellett egyeztetnie a többi ország vezetőivel.

Joe Biden ugyanis egy pillanatra behunyta a szemét, majd el is aludt a tanácskozás kellős közepén.

Az internetre felkerült videók tanúsága szerint még akkor is majdnem elaludt, amikor ő maga beszélt.

A V4NA arra emlékeztet, hogy nem ez az első alkalom, hogy egy fontos nemzetközi csúcstalálkozón – ahol gyakran sorsdöntő kérdésekről tárgyalnak a nagyhatalmak – az elnök álomra hajtja a fejét. Korábban egy klímacsúcson sziesztázott az USA elnöke.

Emlékezetes volt az is, amikor úgy tűnt, hogy Joe Biden elaludt, miközben Naftali Bennett izraeli kormányfővel tárgyalt.

Az ügynökség arra is felhívja a figyelmet, hogy Joe Biden – aki idén tölti be 80. életévét – a valaha volt legidősebb amerikai elnök, és rendszeresen azzal vádolják, hogy szellemi hanyatlásban van – nem csoda, hiszen nem csak a csúcstalálkozókon való szunyókálása miatt követelik a kivizsgálását.

Gyakran zavartan viselkedik a nyilvános eseményeken.

Biden nemrég a kezét nyújtotta egy nem létező illetőnek, miután befejezte a beszédét az észak-karolinai Greensboróban. Az elnök még egy kis ideig céltalanul téblábolt az emelvényen, mielőtt a testőreihez ment.

Az Egyesült Államok elnöke egy másik eseményen is képzeletbeli emberekkel fogott kezet.

Ezt megelőzően az USA első embere egy sajtótájékoztatón még arról is megfeledkezett, hogy ki a felesége, amikor összekeverte az alelnökével.

– magyarázta mosolyogva az elnök, mire hangos nevetés tört ki a teremben, de Biden még ekkor sem értette, hogy min nevetnek az emberek. Miközben folytatta a mondandóját, az egyik asszisztense félbeszakította és felvilágosította, hogy a First Lady, vagyis az elnök felesége ott ül a közönség első sorában, Ő maga pedig a First Lady férje.

Joe Biden ezután megpróbálta viccesen megmenteni a helyzetet, de még a felesége is elpirult.

Az alábbi sajtóeseményen is rendkívül zavartan viselkedett a világ legnagyobb hatalmának elnöke.

A V4NA szerint a McLaughlin & Associates nemrég egy felmérést készített, amelyben azt kérdezte a választóktól:

Az eredmény nem okozott meglepetést a McLaughlin & Associates munkatársainak.

A válaszadók 58 százaléka igennel, míg 30 százaléka nemmel válaszolt. 12 százalék pedig nem volt hajlandó válaszolni.

A közvélemény-kutatásra azt követően került sor, hogy Biden felvillantott egy noteszkártyát, amelyen részletes utasítások voltak arról, hogy mit tegyen, amikor szakszervezeti vezetőkkel, kormányzókkal és iparági vezetőkkel tárgyal a Fehér Házban.

– olvasható a súgókártyán.