Lezuhant egy férfi hegymászás közben az Egyesült Államokban

Mount Rainier hegycsúcs, USA, Egyesült Államok, hegy, outdoors mount rainer national park national park american north america the americas washington washington state snow weather snow covered covers over covered emmons glacier glacier snow and ice featu
Male climber carrying skis up mountain, Emmons Glacier, Mount Rainier National Park, Washington, USA (Photo by Alan Kearney / Image Source / Image Source via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn meghalt egy hegymászó az Egyesült Államok egyik legmagasabb hegycsúcsának megmászása közben Washington közelében.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy 52 éves férfi az Egyesült Államok egyik legmagasabb hegycsúcsának megmászása közben. A Mount Rainier 4392 méter magas és egyben aktív vulkán is - írja az ABCNews.

A Nemzeti Parkszolgálat elmondása szerint szemtanúk értesítették őket, hogy láttak egy férfit lezuhanni,

miközben lefelé sétáltak a washingtoni Mount Rainier déli oldalán található, hegymászó útvonalon.

MOUNT RAINIER Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Samuel Corum

A hegymászót később azonosították, aki egy 52 éves kanadai állampolgár Chun Hui Zhangot, aki a jelentések szerint a Mount Rainier szabadidős csúcsmászásán vett részt barátaival, amikor lezuhant

- áll a Nemzeti Parkszolgálat halálát bejelentő sajtóközleményében.

A Zhang lezuhanásának körülményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A hatóságok közölték, hogy nem sokkal azután, hogy értesültek az esetről, több sikertelen kísérletet tettek a lezuhant hegymászó felkutatására, de aznap már nem tudták elérni.

Zhangot másnap találták meg.

A hegymászók gyakran alábecsülik a Mount Rainier sikeres és biztonságos megmászásához szükséges fizikai követelményeket - áll a helyi útvonalismertetőben.

Mount Rainier National Park Forrás: Image Source via AFP/Image Source/Alan Kearney/Alan Kearney

A Mount Rainier az NPS szerint 4392 méter magasan emelkedik a tengerszint fölé. A hegy egyben aktív vulkán is, és mivel öt nagyobb folyót táplál, ez a legjegesebb csúcs az Egyesült Államokban.