Liverpooli gyerekgyilkosság: letartóztattak egy 36 éves férfit

shooting Horizontal
Members of the British Police scientific support unit stand outside a house in the Knotty Ash area in Liverpool on August 23, 2022 after a 9-year-old girl was shot dead overnight by a gunman. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is többször beszámolt róla, hétfő este az otthonában öltek meg egy 9 éves kislányt Liverpoolban. A gyilkos után hajtóvadászat indult, a londoni rendőrség a helyi bűnbandák segítségét is kérte az esettel kapcsolatban. Ma a rendőrség bejelentette, hogy újabb embert tartóztattak le a gyilkossággal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A BBC azt írja, hogy leatartóztattak egy férfit a kilencéves Olivia Pratt-Korbel meggyilkolásával kapcsolatban.

Mint ismert, hétfő este vélhetően Liverpoolban az utcán egy drogháború miatt több lövés is eldördült. Ekkor a zajra felfigyelő családanya az ajtót kinyitva megnézte, milyen hangokat hallott az utca felől.

Ez követően rontott be a házába egy 35 éves férfi, akire korábban már rálőttek.

Őt követte a gyilkos, aki a nyitott ajtón keresztül többször is a házba lőtt.

Itt találta mellkason a 9 éves gyereket és sebesítette meg annak anyját is.

Ezt követően a gyilkos elszaladt, utána hajtóvadászat indult.

A lövöldözésben a kislány meghalt, anyját kórházban ápolják, az ő állapota stabil.

Helyszínelők a gyilkosság utcájában Forrás: AFP/Paul Ellis

A rendőrség már korábban letartóztatta azt a férfit, aki a házba rontott, mert ő gyáva módon otthagyta a családot, és bandatársai egy fekete Audival a kórházba szállították.

A rendőrség azonban most egy újabb, 36 éves férfit letartóztatott: a feltételezett gyilkost Huytonban vették őrizetbe kétrendbeli gyilkosság miatt. Jelenleg a kihallgatása zajlik.