Újabb ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea

Horizontal, Észak-Korea, rakétakísérlet
A man walks past a television screen showing a news broadcast with file footage of a North Korean missile test, at a railway station in Seoul on September 29, 2022. - North Korea fired two ballistic missiles on September 29, just hours after US Vice President Kamala Harris left South Korea, where she had toured the heavily-fortified Demilitarized Zone which divides the peninsula. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Észak-Korea szombat reggel újabb rakétakísérletet hajtott végre, a japán védelmi minisztérium és parti őrség jelentései szerint a ballisztikus rakéta a Japán-(Keleti)-tengerbe csapódott.
Vágólapra másolva!

A két rakéta 50 kilométeres magasságban szállt, az egyik 350, a másik 400 kilométeres távolságot tett meg. A Japán NHK állami televízió tudósítása szerint

a rakéták a szigetország kizárólagos gazdasági övezetén kívül zuhantak a tengerbe.

Az amerikai katonaság nyilatkozatban közölte, hogy észlelték a kilőtt rakétákat, azok ugyanakkor nem jelentenek közvetlen veszélyt amerikai személyzetre, területre vagy az Egyesült Államok szövetségeseire.

- írják.

A Koreai-félsziget keleti partjánál pénteken kezdődött el Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán közös tengeri hadgyakorlata.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A héten ez immáron Phenjan harmadik rakétatesztelése: Észak-Korea szerdán és csütörtökön is ballisztikus rakétát lőtt ki - utóbbit azután, hogy Kamala Harris amerikai alelnök szerdán befejezte térségbeli látogatását. Harris élesen bírálta Phenjan diktatúráját, törvénytelen fegyverkezési programját, és hangoztatta, hogy ezekkel Phenjan veszélyezteti a térségben a békét és a stabilitást.