A börtönben fog meghalni a floridai iskolai mészáros

Nikolas Cruz, Florida, iskolai lövöldözés, 2018.02.14.
Fort Lauderdale, 2018. február 19. A tömeggyilkosságot elkövetett 19 éves Nikolas Cruz meghallgatáson vesz részt egy Fort Lauderdale-i bíróságon 2018. február 19-én. A kicsapott diák február 14-én 17 embert előre megfontolt szándékkal lelőtt a floridai Parkland Marjory Stoneman Douglas középiskolájában. (MTI/EPA/pool/Mike Stocker)
Vágólapra másolva!
Az esküdtszék tényleges életfogytiglani börtönbüntetést javasol arra a floridai lövöldözőre, aki 2018-ban 17 embert lőtt le egy középiskolában, ám az áldozatok hozzátartozói csalódottságuknak és haragjuknak adtak hangot.
Vágólapra másolva!

Nicolas Cruz az esküdtszék döntésével elkerülte a legsúlyosabb, halálos ítéletet. Igaz, hogy az esküdtszék véleménye nem számít hivatalos ítéletnek, arról a bíró fog dönteni, de Florida törvényei szerint attól az életet érintő kérdésben nem térhet el. Az ítélethirdetés várhatóan november elsején lesz.

2018. február 14-én a floridai Parklandben tizenhét diákot ölt meg egy fegyveres ámokfutó Forrás: AFP/Joe Raedle

Az esküdtek érvelése szerint a több hónapig tartó tárgyalássorozat alatt az államügyészek által felhozott súlyosbító tényezők nem ellensúlyozták az enyhítő körülményeket, amelyekre a védők hivatkoztak. Ezek között szerepeltek a tettes gyerekkori traumái, családi múltja, erre hivatkozva döntöttek az esküdtek a feltételes szabadlábra helyezést kizáró életfogytiglani ítélet mellett.
Tony Montalto, egy 14 éves áldozat édesapja az ítélethirdetést követően azt mondta, hogy

a lövöldöző nem érdemelne könyörületet, és a testület cserbenhagyta a családjaikat.

Nicolas Cruz 2018 februárjában a floridai Parklandben működő Marjory Stoneman Douglas középiskolában 14 diákot lőtt le, 14 és 18 év közötti fiatalokat, valamint három tanárt, aki a diákok védelmére siettek.