Újabb szörnyűségek derültek ki a csecsemőgyilkos ápolóról

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a 32 éves brit ápolónő pere, akit hét csecsemő meggyilkolásával és tíz másik csecsemő meggyilkolásának kísérletével vádolnak.
Vágólapra másolva!

A Lucy Letby-per negyedik napján a bíróságnak megmutattak egy papírlapot, amelyre a nő ezt írta:

Ahogy az Origo is beszámolt róla bíróság előtt kell felelnie tetteiért egy 32 éves brit ápolónőnek, akit több csecsemű meggyilkolásával vádolnak.

Lucy Letby perének negyedik napján a manchesteri koronabíróságon Nick Johnson KC ügyész az esküdteknek beszámolt a rendőrség által talált feljegyzésekről - írja a SkyNews.

A hét csecsemő meggyilkolásával vádolt újszülöttápoló egy kézzel írt cetlit hagyott hátra, amelyen ez állt:

Gonosz vagyok. Én tettem ezt.

A 32 éves herefordi Letby-t a Countess of Chester kórházban elkövetett, hét csecsemő meggyilkolásával és 10 másik csecsemő meggyilkolásának kísérletével vádolják.

A nő minden vádat tagad.

Védőügyvédje szerint a nő "kitart amellett", hogy nem bántott egyetlen gyermeket sem, és azt mondta, hogy a feljegyzést egy "kétségbeesett, gyötrődő nő" írta, aki felismerte, hogy milyen hatalmas dologgal kell szembenéznie.

A védőügyvéd azt mondta, hogy a feljegyzést akkor írta, amikor Letby ellen fegyelmi eljárás indult a munkahelyén.

A bíróságnak bemutatott feljegyzés egyik sora szerint Letby azt írta

Ben Myers KC, Letby védője azt mondta, hogy a feljegyzés "nem tükrözi pontosan" a történteket, hanem Letby írta, amikor "papírra vetette érzéseit, hogy megbirkózzon vele".

Az ügyvéd nyitóbeszédét azzal zárta:

Ez az egész ügy egy összetett eset, nem egyszerű. És a vádlottak padján egy fiatal nő ül, aki azt mondja, hogy ez nem az ő hibája.

A gyermekek és családjaik nevét a média nem nevezi meg, és A-tól Q-ig terjedő gyermekként emlegetik őket.

Az ápolónőt arról is kihallgatta a rendőrség, hogy miért küldött részvétkártyákat a baba szüleinek.

2016 áprilisára a kórház tanácsadói gyanakodni kezdtek Letbyre - az éjszakai műszakokból is eltávolították, mert aggódtak a jelenléte és a váratlan halálesetek/életveszélyes epizódok közötti összefüggés miatt.

Az egyik konzulens "kényelmetlenül érezte magát", amikor rájött, hogy Letby egyedül van egy gyermekkel. Amikor belépett a szobába, észrevette, hogy a csecsemő lélegeztetőcsöve elmozdult.

- mondta Johnson úr a bíróságnak.

A tárgyalás folytatódik.