Hidvéghi Balázs leghatározottabban elítélte a pozsonyi gyilkosságokat

Hidveghi Balázs
A választások tétjéről beszélt Hidvéghi Balázs
Vágólapra másolva!
A leghatározottabban elítéljük a múlt heti pozsonyi gyilkosságokat, és részvétünket fejezzük ki az elhunytak családja számára - közölte Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP csütörtöki szavazása alkalmával.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs közleményében kiemelte: az emberi élet szent. "Nem férhet kétség ahhoz, hogy a leghatározottabban el kell ítélni minden erőszakot, amely bárkit szexuális irányultsága miatt ér" - fűzte hozzá az EP-képviselő. Leszögezte: "továbbra sem fogadjuk el" ugyanakkor azt az európai parlamenti gyakorlatot, hogy egy tragikus esettel cinikusan visszaélve szélsőséges, uniós szerződéseket sértő határozatokat terjesztenek elő.

Hidvéghi Balázs: Ezt teljes mértékben elutasítjuk Forrás: Origo

Kifejtette, ezek szövege megalapozatlan és elfogadhatatlan nyilatkozatokat tesz a szlovák politikai élet szereplőiről, az egyházról, a szlovák alkotmányosság területéhez tartozó szabályokba szól bele, és gyakorlatilag a teljes szlovák társadalmat megbélyegzi. "A gyilkosságokat természetesen messzemenőkig elítéljük, ehhez kétség sem férhet, de baloldali ideológiai kinyilatkoztatásokat nem fogunk támogatni" - nyomatékosította Hidvéghi Balázs.