Közel 13 millió forintért adtak el egy kutyát Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Eve, a kelpie kutya 49 ezer ausztrál dollárért (12,9 millió forintért) kelt el egy árverésen, új ausztrál rekordot állítva fel.
Vágólapra másolva!

A Kelpie fajtájú fekete-barna munkakutya eladása megdöntötte a korábbi 35 200 dolláros rekordot - írja a Guardian.

Eve, a kelpie még nincs kétéves, de fél évszázadnyi munka áll tenyésztője mögött.

Az Új-Dél-Walesből származó klasszikus fekete-barna munkakutya új ausztrál rekordot állított fel a kelpie-k tekintetében, amikor csütörtökön 49 000 dollárért kelt el az árverésen.

Eve, a black and tan kelpie from NSW’s central west,   sold for a record price of $49,000.

A tenyésztő, Chris Stapleton elmondta, hogy úgy tűnik, ez volt a szerencseszáma, mivel ezen a napon ünnepelte feleségével, Pauline-nal 49. házassági évfordulóját.

Az előző, tavaly felállított rekord 35 200 dollár volt. Stapleton arra számított, hogy körülbelül 30 000 dollárt kap majd Eve-ért, és nagyon meglepte az eredmény.

- mondta.

Eve vérvonala 50 évre nyúlik vissza.

Az árverést vezető Pearce elmondta, hogy a munkakutyák iránt nagy a kereslet a mezőgazdaságban tapasztalható szakemberhiány miatt.

A kereslettel együtt nő az ár is, mint minden árucikk esetében. Kevesebb a munkás, és kisebb a szakképzettség, így több munkakutyára van szükségük - mondta.

Eve fitt testalkata és egyedülálló képessége, hogy szarvasmarhákkal, juhokkal és kecskékkel is tud dolgozni vonzotta a vásárlókat.

Törzskönyvi vérvonala, fizikai tulajdonságai és a tény, hogy 20 hónapos korában már kiképezték, elég ritka.

- mondta Pearce.

Eve új otthona egy közeli Oberonban található juhtenyészet lesz.