Részegen a rendőrség udvaráról lopott el egy járőrautót, majd igazoltatni kezdett

rendőrség, Románia, illusztráció
Vágólapra másolva!
Péntekre virradó éjjel egy autós értesítette a nagyszebeni rendőröket, hogy egy járőrautóból kiszálló egy civil ruhás részeg férfi igazoltatta őt. Kiderült, hogy az autót nem sokkal korábban a rendőrség udvaráról lopták el - írja a Főtér.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal éjfél előtt a rendőrök Nagyszebenben igazoltattak egy 23 éves sofőrt.

Megszondáztatták, és kiderült, hogy nem szabadott volna volánhoz ülnie, mivel részeg.

Literenként 0,79 milligramm alkoholt mutattak ki a leheletében. Ez után az is kiderült, hogy az autó, amit vezetett, nem volt forgalomba állítva.

A rendőrök ezután a férfit először elvitték vérvételre, majd onnan a rendőrség közlekedés-rendészeti osztályára, hogy elvégezzék a papírmunkát, ami az ellene ittas vezetés és forgalomba be nem íratott jármű vezetése miatt indítandó büntetőeljárás megkezdéséhez szükséges.

A rendőrök eközben nem figyeltek eléggé a részeg férfire, aki ezt kihasználta, és

kiszökött az épületből, majd az udvarról ellopott egy rendőrautót.

A nagyszebeni rendőrök mind ezt csak azután vették észre, hogy egy sofőr hajnali három óra előtt nem sokkal felhívta őket, hogy

a város egyik utcáján egy rendőrautóból civil ruhás, részeg férfi szállt ki, megállította őt, és az iratait kérte.

A rendőrök ekkor jöttek rá, hogy az előállított férfi meglépett, ráadásul egy rendőrautóval. Félórával később meg is találták és ismét bevitték az őrsre kihallgatásra.

Kiderült, hogy a férfi több autós megállított, és volt akitől pénzt is kért. A pénzt később egy kocsmában eljátékgépezte és még egy sört is megivott mielőtt a rendőrök újra elkapták.