Így provokálják az amerikaiak Putyint

Mammuth river, Wrangel Island, Chukotka, Russia Natural Reserve Polar tundra River (stream) UNESCO's World Heritage List blue sky September Chukchi Sea Nobody Chukotka Autonomous Okrug Wrangel Island Environment protection Environment management Biodivers
Mammuth river, Wrangel Island, Chukotka, Russia. Biosphoto / Samuel Blanc (Photo by SAMUEL BLANC / Biosphoto / Biosphoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságoknak "el kellene venniük" Oroszországtól a Jeges-tengeren található Wrangel-szigetet. A The Wall Street Journal cikke szerint Oroszország 1924 óta tartja ellenőrzés alatt ezt a területet, pedig annak az Egyesült Államokhoz kéne tartoznia - írja Thomas Emanuel Dan, a cikk szerzője.
Vágólapra másolva!

Dans megjegyzi, hogy a Wrangel-szigeten egy orosz katonai bázis található, ami veszélyt jelenthet az Egyesült Államok szuverenitására - írja az iz.ru.

Az újságíró hozzátette, hogy az amerikai légierő nemrég orosz bombázókat fogott el a sziget közelében, amelyek állítólag Alaszka határait fenyegették.

A Wrangel-sziget látképe Forrás: Biosphoto via AFP/Samuel Blanc / Biosphoto/Samuel Blanc

A Wrangel-sziget a nevét egy 19. századi orosz államférfiről, Ferdinand Wrangelről kapta. 1924-ben a Vörös Október ágyúnaszád érkezett a szigethez, aminek a legénysége kitűzte a szigetre a Szovjetunió zászlaját. Az orosz-ukrán háború fejleményeit itt követhetik.