Szánthó Miklós: Aktív szövetségépítés zajlik a magyar és izraeli jobboldal között

Szánthó Miklós, alapjogokért központ igazgató
Vágólapra másolva!
Az izraeli jobboldal megbízható és jó szövetségese a magyar konzervatívoknak - jelentette ki Szánthó Miklós jeruzsálemi és tel-avivi tárgyalásait követően.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ főigazgatója az elmúlt napokban megbeszélést folytatott a választásokon győztes, Benjamin Netanjáhu vezette Likud külügyi igazgatójával, Eli Hazannal - akinek gratulált a sikerhez -, valamint Ron Dermerrel, Izrael korábbi washingtoni nagykövetével is.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Forrás: Origo

Szánthó szerint a helyi konzervatív politikusokkal, újságírókkal, kutatóintézetekkel történt találkozókon teljes volt az egyetértés abban, hogy a progresszió világszerte átfogó támadást indított civilizációnk zsidó-keresztyén kulturális talapzata, a nemzeti identitás és állami szuverenitás, valamint a család és a gyermekek ellen. Izraelben is úgy látják, hogy mivel mindez globális jellegű, az "Isten, haza, család" hármasegységét óvni igyekvőknek is közösen kell fellépniük a nemzetközi térben.

- fejtette ki a Központ főigazgatója, aki hozzátette: a jobboldali blokk győzelmét követően Izraelben is változások jönnek, és az izraeli jobboldal a magyar jó és megbízható szövetségese.

- tette hozzá Szánthó Miklós.