Sámán párja miatt hagyja hátra a királyi családot a norvég hercegnő

royals Horizontal
(FILES) This file photo taken on June 16, 2022 shows Princess Martha Louise of Norway (L) and her fiancé self-professed shaman Durek Verrett in Oslo, Norway. - Norway's Princess Martha Louise has relinquished her royal duties in order to focus on her alternative medicine business affairs with her fiance Durek Verrett, a self-proclaimed shaman, the palace said on November 8, 2022. (Photo by Lise Ĺserud / NTB / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
Alternatív gyógyászati megoldásokat kínáló cégével akar foglalkozni sámán-vőlegényével a norvég hercegnő - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Märtha Louise norvég hercegnő lemondott királyi kötelezettségeiről, hogy szabjon egy egyértelmű határvonalat magánélete és a királyi családban betöltött szerepe között. Hercegnői címét ugyanakkor megtarthatja.

Märtha Louise norvég hercegnő és Durek Verrett Forrás: AFP/Lise Aserud

Vőlegénye, egy alternatív gyógymódokkal foglalkozó, önjelölt "sámán", Durek Verrett, aki többek között azt hirdeti, hogy a rákbetegség választás kérdése.

Az 51 éves hercegnő azt nyilatkozta, hogy természetesen fontosnak tartja a tudományos alapú kutatásokat, de úgy gondolja, hogy az alternatív gyógyászat fontos kiegészítője lehet a hagyományos orvosi ellátásoknak.

A pár kapcsolata 2019-ben kezdődött, és idén júniusban jelentették be eljegyzésüket. Már kapcsolatuk kezdete óta sokan kritizálták a hercegnőt a férfi miatt, akit Norvégiában sarlatánnak és csalónak tartanak.

Durek Verrett önmagát 6. generációs sámánnak tartja, többek között azt állítja, hogy egyszer feltámadt hamvaiból, és már 1999-ben megjósolta a 2001-es New York-i terrortámadást.

Egy szeptemberi felmérés azt mutatta ki, hogy csak a norvégok 13 százaléka szerint kellene továbbra is képviselnie a királyi családot a hercegnőnek.