500 embert evakuáltak a tomboló tűz elől Szöul nyomornegyedéből

Fire Breaks Out In Incheon Chemical Recycling Plant Korea South Korea Incheon REFRESH BURNING AIR FACTORY FIRE FIGHTER BLAZE Fire Breaks Out Horizontal OIL PLANT ACCIDENT CHEMICAL RECYCLING
800-an vettek részt az oltásban - korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Mintegy ötszáz embert evakuáltak pénteken a hatóságok, mikor tűz ütött ki Szöulban egy nyomornegyedben, és hatvan ház leégett.
Vágólapra másolva!

A tűz Szöul déli részén, Gurjongban keletkezett pénteken reggel, és öt óra alatt tudták megfékezni. A lángok 2700 négyzetméteren mintegy 60 lakóhelyet pusztítottak el - számolt be róla a tűzoltóság. A mentésben 800 tűzoltó, rendőr, katona és tíz helikopter is részt vett. Személyi sérülést vagy halálos áldozatot nem említett a jelentés.

A helyszínre látogató szöuli polgármester elrendelte a tűzben érintett családok átköltöztetését.
A jelenleg a davosi Világgazdasági Fórumon részt vevő Jun Szok Jol dél-koreai elnök arra szólította fel az illetékeseket, hogy mindent kövessenek el a károk minimalizálása érdekében.

A gazdag Gangnam negyed mellett található Gurjongban sok ház épült gyúlékony anyagból, ezért a terület nagyon tűzveszélyes. A szöuli kormány a 2014-es tűzvész óta tervezi a terület újjáépítését, de ez mindeddig nem tudott megvalósulni a földtulajdonosok, a lakók és a hatóságok közötti huzavona miatt.

A címlapi / social media kép illusztráció.