Luxusautóért gyilkolt egy magyar testvérpár Ausztriában

BMW X6 M50i
Vágólapra másolva!
Rablógyilkossággal gyanúsítanak egy magyar testvérpárt Salzburgban.
Vágólapra másolva!

A salzburgi rendőrség év eleje óta nyomoz egy halálos kimenetelű rablás ügyében.A rejtélyes gyilkossági ügy áldozata egy iraki férfi, Mohanad A. volt, akinek a holttestét azóta sem találják - írja a Ripost.

A férfi állítólag még tavaly év végén egy internetes felületen akarta eladni a fekete BMW X6-osát, amire jelentkezett is egy vevő.

A nyomozók azt gyanítják, hogy a bűncselekmény az autó eladásával kapcsolatos megbeszélésen történhetett, ugyanis Mohanad A. akkor tűnt el.

A lakosság segítségét kérte a rendőrség

A rendőrség január közepén a lakosság segítségét kérte az eset megoldásához, és közzétették az áldozat autójáról és mobiltelefonjáról (iPhone XS Max) készült fotókat.

Január 3-án éjszaka még Salzburg Untersberg térségében volt bejelentkezve az eltűnt férfi mobiltelefonja – ekkor tűnt el a mobil a hálózatról.

Luxusautóért ölhetett a magyar testvérpár. A kép illusztráció! Forrás: Origo

Az iPhone XS Max-ot azonban két héttel később újra bekapcsolták Salzburg-Aigen, Elsbethen vagy Glasenbach környékén.

Magyar testvérpár a gyanúsított

A feltételezett vásárlót végül január 22-én tartóztatta le a rendőrség, a BMW-t pedig lefoglalták.

Az ügy kapcsán az első gyanúsított egy Salzburgban élő 25 éves magyar férfi volt, akinek most a 19 éves féltestvére feladta magát a rendőrségen és őrizetbe vették.

A 19 éves fiatal már ismert volt kisebb bűncselekményekről, például lopásról és testi sértésről is, a gyilkosság vádját azonban mindketten tagadják.

Gyanús körélmény azonban, hogy a két letartóztatott magyar meglepő módon „feladta lakóhelyét" az év elején, ami gyanús volt a főbérlő számára is.

Ráadásul mindketten ellentmondásokba keveredtek a kihallgatásaik során.

Marcus Neher a salzburgi ügyészségtől elmondta, hogy a 25 éves férfi által közölt információk ellentmondanak a korábbi bizonyítékoknak, a 19 éves fiatalember pedig tagadja, hogy egyáltalán jelen lett volna a pénz és a jármű átadásakor. Ő állítólag csak a BMW-t vizsgálta volna meg.

A gyilkosságra utaló jel az is, hogy a nyomozók az áldozat vérét találtak meg a csomagtartóban.