Lebukott egy amerikai klinika: indokolatlanul végeztek nemátalakító műtéteket gyerekeken, mert jó üzlet

gender homosexuality, transz, drag queen, dragqueen, gender, lmbtq
Drag queens Scalene Onixxx (L) and Athena Kills are greeted by sisters Cambria (C) and Waverly (2ndR) beside their mother Melissa following a session of Drag Queen Story Hour at Cellar Door Books in Riverside, California, on June 22, 2019. - Athena and Scalene, their long blonde hair flowing down to their sequined leotards and rainbow dresses, are reading to around 15 children at a bookstore in Riverside. The scene would be unremarkable -- except that they are both drag queens. The reading workshop is part of "Drag Queen Story Hour," an initiative launched in 2015 by a handful of libraries and schools across the United States. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Vágólapra másolva!
Betiltották a nemátalakítást és a pubertásblokkolókkal történő hormonkezeléses terápiákat kiskorúak számára Tennessee államban, az Egyesült Államokban - írta meg a Breitbart.
Vágólapra másolva!

Törvénycsomaggal szavatolják a gyermekek biztonságát

Bill Lee, Tennessee állam kormányzója több olyan törvényt is aláírt, amelyek hatálybalépésükkel ellehetetlenítik a nemváltoztató műtéti beavatkozások elvégzését, valamint a pubertásblokkolók használatával végrehajtott, nemváltoztatást célzó hormonterápiákat kiskorú gyermekek számára. Ugyanezen rendelkezések egyidejűleg betiltják a drag queen előadások bemutatását. A két törvénytervezetet nagy többséggel, 77 igen és 16 nem szavazat mellett fogadta el a helyi törvényhozás alsóháza. A szabályozások nem érintik a szavazás idején elkezdett vagy már folyamatban lévő nemátalakítási eljárásokat.

A hatálybalépést követően a törvénysértők akár 25 ezer dolláros (március hatodikai árfolyamon átszámítva közel 8,9 millió forintos) bírság megfizetésére is kötelezhetők.

A két törvénynek a nashville-i Vanderbilt klinika 2018-as botránya ágyazott meg, miután

kiszivárgott hangfelvételek tanúsága szerint az intézet orvosai fennhangon dicsekedtek el, mekkora pénzt is jelentenek ezek az esetek nagy részében indokolatlan műtétek.

A történteket általános felháborodás, majd tennessei Képviselőház vizsgálóbizottsági nyomozása követte, majd a szóban forgó két törvénnyel tettek pontot az ügy végére.

A helyi demokraták folyamatosan tiltakoztak a most elfogadott változások ellen, januárban a transzneműekkel szimpatizálók tüntetést is tartottak Murfreesboro-ban, míg az American Civil Liberties Union (ACLU) pedig törvényszéki keresettel igyekszik semmissé tenni a most elfogadott szabályozásokat.

Az eset ugyanakkor nem precedens nélküli, a tennesseei szabályozáshoz hasonló törvényeket fogadtak el Nebraskában, Mississippiben, Oklahomában, Dél-Dakotában, és Dél-Karolina államban.