101 évesen szerzett diplomát egy amerikai férfi

Vágólapra másolva!
Nyolcvan évvel azután, hogy lemaradt a főiskolai diplomaosztó ünnepségéről, egy 101 éves, második világháborús állatorvos lépett a színpadra május 14-én, vasárnap és hivatalosan is átvette az oklevelét az iowai Mount Vernonban.
Vágólapra másolva!

Fred Taylor repülősként szolgált a hadseregben a II. világháború során. A férfi a Cornell College Class

több mint 200 végzősével együtt szerzett diplomát, 80 évvel azután, hogy félbe kellett szakítania a háború miatt tanulmányait.

1943. február 19-én a hadseregtől a Missouri állambeli Jefferson Barracksban küldté őket tanulni, így lekésték a diplomaosztóját, pedig a szükséges követelményeket már teljesítette a zenei diplomája megszerzéséhez.

Az év elején Taylor

lánya, a Miami Egyetem emeritus professzora felvette a kapcsolatot a Cornell College-val, hogy megtudja, lehetséges-e, hogy apja felsétáljon a színpadra és befejezze, amit elkezdett.

Taylor kiképzése során bejárta az országot, többek között Colorado Springsbe is járt, ahol feleségül vette élete szerelmét, Peggy Newberget, akivel a Cornell College-ban ismerkedett meg.

A felesége 2020-ban halt meg.

Miután 1945-ben leszerelt, Taylor zeneoktatásból szerzett diplomát a Drake Egyetemen, Des Moines-ban, Iowában. Zenetanár lett - először az iowai Bayard apró városában. 10 évig volt a zenekar igazgatója. Aztán a család Kaliforniába költözött, ahol Taylor 26 évig tanított a La Mesa-Spring Valley School Districtben. Aztán nyugdíjba ment - írja a Fox News.

80. születésnapján a gyerekei azzal lepték meg, hogy ismét repülhetett egy P51-es vadászrepülővel.

A intézmény és a család életében is megható és örömteli volt a pillanat, mikor a 101 éves férfi átvehette a diplomáját, melyre 80 évet várt.