33 évet ült ártatlanul börtönben egy kaliforniai férfi

Daniel Saldana
Vágólapra másolva!
Ártatlannak nyilvánítottak és szabadon engedtek egy kaliforniai férfit, aki 33 évet töltött börtönben gyilkossági kísérlet miatt – jelentette be csütörtökön a Los Angeles megyei államügyész. Az 55 éves Daniel Saldanát 1990-ben ítélték el, amiért tüzet nyitott egy autóra, amelyben hat tinédzser tartózkodott. Két diák megsebesült, de életben maradt. A hatóságok szerint a támadók összetévesztették a tinédzsereket bandatagokkal – számol be az NBC News.
Vágólapra másolva!

Saldana 22 éves volt a lövöldözés idején, és teljes munkaidőben építőmunkásként dolgozott. Ő az egyik annak a három férfinak, akiket a támadással vádolnak. Saldanát hatrendbeli gyilkossági kísérlet és egyrendbeli, elfoglalt járműre való lövöldözés miatt ítélték el, és 45 évtől életfogytig tartó állami börtönbüntetésre ítélték.

Saldana George Gascón kerületi ügyésszel együtt jelent meg a felmentését bejelentő sajtótájékoztatón csütörtökön. Azt mondta, hálás, hogy szabadlábra helyezték.

„Küzdelmes minden nap felébredni azzal a tudattal, hogy ártatlan vagy, én pedig itt vagyok bezárva egy cellában, és segítségért kiáltok" – mondta Saldana a Southern California News Group szerint.