Halálba ugrott egy négygyerekes anyuka, aki a tűz elől menekült Angliában

Vágólapra másolva!
Egy négygyermekes anya kiugrott otthona harmadik emeletéről Blackpool városában, mert egy elektromos roller akkumulátora miatt tűz ütött ki a lakásban. Rebecca Downes a zuhanás következtében súlyos sérüléseket szenvedett, az orvosok erőfeszítései ellenére a kórházba szállítást követően meghalt.
Vágólapra másolva!

A tragédia még tavaly júliusban történt az Egyesüt Királyságban, a Daily Mail cikke szerint a bejárati ajtó mellett töltőn lévő elektromos roller akkumulátora okozta a tüzet, ami gyorsan terjedni kezdett a lakásban, átterjedt a hálószobára és elzárta a kifelé vezető utat.

A 44 éves Rebecca Downes miután nem tudott elmenekülni a lakásból, a tűz elől kiugrott a harmadik emeleti ablakból. A zuhanás következtében súlyosan megsérült és később a kórházban meghalt.

A nő egyik lánya és élettársa, Patrick Ramsay megsérült a tűzben.

A Lancashire-i tűzoltóság később megerősítette, hogy a lítium akkumulátor meghibásodása okozta a tüzet a lakásban.

Patrick Ramsay nem sokkal a tragédia előtt kezdett el elektromos rollerekkel és kerékpárokkal kereskedni, állítása szerint az egyik barátjától vette a tüzet okozó akkumulátort.

Az esettel összefüggésben az angol rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.

A hatóságok szerint egy ugyanabból a forrásból származó akkumulátor okozott már egy hasonló tűzesetet korábban.