Hatalmas lángokkal küzdöttek a tűzoltók a görög Olümpiánál

Tűzoltók, Görögország, Néa Anhialosz,
Néa Anhialosz, 2023. július 27. Tűzoltók és önkéntesek küzdenek a lángok megfékezésén Néa Anhialosz tengerparti település közelében, miután a légierő egy lőszerraktárában okoztak robbanásokat a görögországi erdőtüzek 2023. július 27-én. A Néa Anhialosz-i légitámaszponthoz tartozó hadianyagraktárt és a térségében lévő falvakban időben evakuálták, így sérültekről nincs hír. MTI/AP/Eurokinissi/Tatiana Bolari
Vágólapra másolva!
Több tüznél is dolgoztak a tűzoltók a Görögország nyugati részén lévő Olümpia romváros környékén vasárnapra virradóra, egy embert gyújtogatás gyanújával őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

A görög közszolgálati rádió közölte,

a romváros környékén alig néhány száz méterre a romoktól sikerült megfékezni a lángokat.

A térség településeinek vezetői gyújtogatásra gyanakodnak, melyeket a gyanú szerint az ingatlanárak leszorítása érdekében követhettek el, valamint azért, hogy a felperzselt termőföldeken olajfákat és szőlőt ültethessenek.

El is fogtak egy embert, akit gyújtogatással gyanúsítanak.

A görög meteorológiai intézet a következő napokra az ebben a szezonban szokásos 36 fok körüli hőmérsékletet jelzett, míg néhány nappal korábban a hőmérő 40 Celsius-fok fölött járt. A helyi polgári védelem, valamint a tűzoltóság emlékeztetett arra, hogy több régióban még mindig a második legmagasabb riadó van érvényben a szárazság és a hőség miatt. A csaknem két hétig tartó hőhullám csütörtökre valamelyest enyhült.